Lazacfilé spárgával Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

80 dkg spárga (fehér)
dkg lazacfilé
4 szelet füstölt szalonna
10 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
2 fÅ‘tt tojássárgája
4 evÅ‘kanál snidling (apróra vágott)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A spárgákat meghámozzuk, összekötözzük, sós vízben 15 percig fÅ‘zzük, majd lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk. A lazacszeleteket a szalonnaszeletekbe burkoljuk, és 2 dkg vajban pirosra sütjük, majd borssal megszórjuk. Mély tepsibe rakjuk, a borral és 1 dl spárga-fÅ‘zÅ‘vízzel meglocsoljuk. 8 percig forró sütÅ‘ben sütjük, és melegen tartjuk. A tojássárgákat áttörjük, hozzáadjuk a maradék vajat, és simára keverjük. A lazacot tálra tesszük, a spárgával és a tojásos krémmel körítjük, a maradék szósszal meglocsoljuk. Snidlinggel díszítjük.