Bazsalikomos omlett Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

10 dkg rucola saláta
5 dkg köményes sajt
5 dkg reszelt ementáli sajt
6 tojás
1 dl tej
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
8 bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
15 dkg aprórák
szerecsendió (reszelt)
őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

A rucolaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük. A köményes sajtot felkockázzuk. A tojásokat felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, és szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Mély serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Amint sercegni kezd, beleöntjük a tojást, és félig megsütjük. Az aprórákkal és a sajtkockákkal megszórjuk, összekeverjük, és lefedve készre sütjük. A salátalevelekkel megszórva tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/