| | | 6 személyre HOZZÁVALÓK:
40 dkg lazac (füstölt) 1 csokor kapor 2,5 dl halleves (leveskockából) 3 zselatinlap
A szószhoz 2 dl tejszín 1 evÅ‘kanál tormakrém
A díszítéshez salátalevél
ELKÉSZÍTÉS
A halat kis darabokra vágjuk. A kaprot megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. Kis alumínium formák aljára egy-egy csipet kaprot teszünk, erre haldarabkákat rakunk. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belÅ‘le a vizet. A hallét megmelegítjük, egyesével belekeverjük a zselatinlapokat, majd kihűtjük, de közben többször megkeverjük, hogy ne dermedjen meg. A kihűlt hallét a formákba öntjük, és másnapig hűtÅ‘be tesszük. A szószhoz a tejszínt a tormakrémmel habosra keverjük. Az aszpikos halat a formákból tálra borítjuk, és zöldsalátával, citromszeletekkel, koktélparadicsommal díszítjük. A tormakrémet kínáljuk mellé. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|