| | | HOZZÁVALÓK:
10 dkg póréhagyma (fehér része) 10 dkg burgonya 10 dkg sonka 50 dkg és fél uborka 2 tojás 5 dl tejszín 15 dkg vaj Å‘rölt bors só
A díszítéshez lazacdarabkák snidling (apróra vágott)
ELKÉSZÍTÉS
A pórét karikákra, a meghámozott burgonyát kockákra vágjuk, az uborkát megtisztítjuk. A háromféle zöldséget sós vízben 30 percig fÅ‘zzük, majd lecsöpögtetjük, turmixoljuk, és kihűtjük. Belekeverjük a tojásokat, 2,5 dl tejszínt, sót és borsot. 4 parféformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és forró sütÅ‘ben, gÅ‘zben készre sütjük. A fél uborkát is megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és 3 percig sós vízben forraljuk (blansírozzuk), majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A sonka kétharmadát felkockázzuk, a maradék tejszínnel 3 percig forraljuk. A tűzrÅ‘l levéve belekeverjük a vajat, és finomra turmixoljuk. A felfújtat a formából kiborítjuk, a krémmel körülöntjük. A kockákra vágott uborkával, a snidlinggel megszórva, lazaccsíkokkal díszítve tálaljuk |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|