HOZZÁVALÓK: 1 (fagyasztott, készen kapható) Margherita pizza
10-10 dkg pizza mozzarella és (fagyasztott vagy konzerv) zsenge zöldborsó
20 dkg tonhal (konzerv)
12 bébi kukorica
1,5 dl paradicsomszósz
1 kávéskanál szárított oreganó (szurokfű)
fél kávéskanál fokhagymapor
2 evÅ‘kanál olívaolaj
Å‘rölt bors
só
a sütéshez, olaj
ELKÉSZÍTÉSA fagyott pizzát kb.15 percig szobahÅ‘mérsékleten hagyjuk kiengedni, majd olajjal kikent sütÅ‘lapra tesszük. A zöldborsót 5 percig enyhén sós, forró vízben fÅ‘zzük, majd lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A tonhalat lecsöpögtetjük, villával összetörjük, de ne legyen nagyon pépes. A bébi kukoricát is lecsöpögtetjük, és kettévágjuk. Összekeverjük a paradicsomszószt, a fokhagymaport, az oreganót, megsózzuk, megborsozzuk, majd a pizzára kenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a kukoricát, a tonhalat és a zöldborsót. Rászórjuk a reszelt mozzarellát, sózzuk, borsozzuk, néhány csepp olívaolajjal megöntözzük, és forró sütÅ‘ben 10-15 percig sütjük.
Nagyobb áruházakban kapható olyan mozzarella, amely keményebb, reszelhetÅ‘, mint az elÅ‘recsomagolt változata. Rendszerint pizza mozzarellának hívják.