Tonhalas-zöldborsós pizza Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

1 (fagyasztott, készen kapható) Margherita pizza
10-10 dkg pizza mozzarella és (fagyasztott vagy konzerv) zsenge zöldborsó
20 dkg tonhal (konzerv)
12 bébi kukorica
1,5 dl paradicsomszósz
1 kávéskanál szárított oreganó (szurokfű)
fél kávéskanál fokhagymapor
2 evÅ‘kanál olívaolaj
Å‘rölt bors

a sütéshez, olaj

ELKÉSZÍTÉS

A fagyott pizzát kb.15 percig szobahÅ‘mérsékleten hagyjuk kiengedni, majd olajjal kikent sütÅ‘lapra tesszük. A zöldborsót 5 percig enyhén sós, forró vízben fÅ‘zzük, majd lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A tonhalat lecsöpögtetjük, villával összetörjük, de ne legyen nagyon pépes. A bébi kukoricát is lecsöpögtetjük, és kettévágjuk. Összekeverjük a paradicsomszószt, a fokhagymaport, az oreganót, megsózzuk, megborsozzuk, majd a pizzára kenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a kukoricát, a tonhalat és a zöldborsót. Rászórjuk a reszelt mozzarellát, sózzuk, borsozzuk, néhány csepp olívaolajjal megöntözzük, és forró sütÅ‘ben 10-15 percig sütjük.

Jó tudni
Nagyobb áruházakban kapható olyan mozzarella, amely keményebb, reszelhetÅ‘, mint az elÅ‘recsomagolt változata. Rendszerint pizza mozzarellának hívják.
Ecetes céklasalátát kínálhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/