Tonhalas orsótészta-saláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

20 dkg olajos tonhal (konzerv)
50 dkg orsótészta
10-10 dkg fekete és zöld olajbogyó
3-3 evÅ‘kanál kapribogyó (konzerv) és citromlé
1 gerezd fokhagyma
5 (ajókagyűrű) szardella
1,25 dl olaj
2 evÅ‘kanál apróra vágott petrezselyem
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tonhalat, az olajbogyókat és a kaprit lecsöpögtetjük. Salátástálba tesszük a halat, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, majd belekeverjük a petrezselymet, az olajbogyókat, a kaprit, a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott szardellákat, és borssal megszórjuk. Óvatosan összekeverjük. Sós vízben kifÅ‘zzük a tésztát (vigyázzunk, ne áztassuk el!), majd hideg vízzel leöblítjük. A halas keverékhez adjuk, átforgatjuk, és tálalásig hűtÅ‘be tesszük.

Variáció
Másféle hallal is készíthetjük, a lényeg, hogy azokat elÅ‘ször gÅ‘zben pároljuk puhára.

Forrás: http://www.fakanal.hu/