Tonhalas leves gerslivel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál köménymag
1 kávéskanál szemes bors
1 kávéskanál szárított mentalevél
20 dkg paradicsompüré
20 dkg gersli (árpagyöngy)
25 dkg tőkehal
25 dkg tonhal
csipetnyi őrölt kömény
őrölt bors


A díszítéshez
mentalevél

ELKÉSZÍTÉS

A hagymát meg a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a köménymagot, a szemes borsot, a mentát, a paradicsompürét, 1 liter vízzel felöntjük, és felforraljuk. Beletesszük a halakat, és az újraforrástól számított 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A halak bőrét lehúzzuk, gerincüket kivesszük, és a halhúst kis darabokra vágjuk. A hallét szitán áttörjük, majd újra felforraljuk, beletesszük a haldarabokat, a gerslit, az őrölt köményt, és kislángon még fél óráig főzzük. Újrafűszerezzük, összekeverjük, és mentával díszítve tálaljuk.
A köményt csak az utolsó pillanatban őröljük meg borsdarálón, így zamatosabb lesz az étel.

Forrás: http://www.fakanal.hu/