Tenger gyümölcseivel töltött palacsinta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

20 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
1 dl száraz fehérbor
3 dkg vaj


A töltelékhez
8 dkg vaj
1 evÅ‘kanál apróra vágott kapor
pirospaprika
szerecsendió (reszelt)

50 dkg fÅ‘tt tenger gyümölcsei
2 szál kapor

ELKÉSZÍTÉS

Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, apránként a tejet, a bort és csipetnyi sóval ízesítjük. Jól összedolgozzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A vajat megolvasztjuk, és a tésztához adjuk. 5 percig ismét pihentetjük. Közben a töltelékhez az olvasztott vajat simára keverjük a kaporral, a paprikával, a szerecsendióval és sóval megszórjuk. Kiolajozott teflonsütÅ‘ben 8 palacsintát sütünk, és melegen tartjuk. A tenger gyümölcseit gÅ‘zben megforrósítjuk. A palacsintákat tányérokra csúsztatjuk, a fűszeres vajjal megkenjük, a tenger gyümölcseivel megtöltjük, végül feltekerjük, és kaporral díszítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/