| | | HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt 2 tojás 2 dl tej 1 dl száraz fehérbor 3 dkg vaj só
A töltelékhez 8 dkg vaj 1 evÅ‘kanál apróra vágott kapor pirospaprika szerecsendió (reszelt) só 50 dkg fÅ‘tt tenger gyümölcsei 2 szál kapor
ELKÉSZÍTÉS
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, apránként a tejet, a bort és csipetnyi sóval ízesítjük. Jól összedolgozzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A vajat megolvasztjuk, és a tésztához adjuk. 5 percig ismét pihentetjük. Közben a töltelékhez az olvasztott vajat simára keverjük a kaporral, a paprikával, a szerecsendióval és sóval megszórjuk. Kiolajozott teflonsütÅ‘ben 8 palacsintát sütünk, és melegen tartjuk. A tenger gyümölcseit gÅ‘zben megforrósítjuk. A palacsintákat tányérokra csúsztatjuk, a fűszeres vajjal megkenjük, a tenger gyümölcseivel megtöltjük, végül feltekerjük, és kaporral díszítjük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|