| | | 6 személyre HOZZÁVALÓK:
1 kg vöröshagyma 4 evÅ‘kanál olaj 1 csokor kakukkfű 2 babérlevél 2 gerezd fokhagyma 12 (ajóka) szardellagyűrű 10 dkg fekete olajbogyó 1 tojássárgája Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉSAz apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 3 evÅ‘kanál olajban a kakukkfűvel meg a babérlevelekkel megfuttatjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és teljesen puhára fÅ‘zzük (de vigyázzunk, a hagyma ne sötétedjen meg túlságosan!). Végül a kakukkfüvet meg a babérleveleket kivesszük, és a hagymát sűrűre fÅ‘zzük. A tésztát szobahÅ‘mérsékleten felengedjük, felét tortaformába simítjuk, a hagymás krémmel megkenjük, és rárakjuk a szardellákat. A tésztából hosszú rudakat sodrunk, ezeket a szardellák köré tesszük, tojássárgájával megkenjük, 1 evÅ‘kanál olívaolajjal meglocsoljuk, az olajbogyóval megrakjuk, végül meleg sütÅ‘ben készre sütjük. Ezt a francia tortát eredetileg egy helyi különlegességgel, a pissalat-tal készítik, ami szegfűszeggel ízesített halpor. Tesznek bele hagymát és a szardella mellett sós szardíniát is. A fűszereket olajba áztatva használják. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|