| | | HOZZÁVALÓK:
4 szelet tÅ‘kehal 1 citrom 1 mogyoróhagyma 2 kis csipÅ‘s paprika 2 evÅ‘kanál olaj 1 evÅ‘kanál turbolya (apróra vágott) 1 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott) 2,5 dkg vaj Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A halszeleteket bedörzsöljük sóval, és 20-30 percig állni hagyjuk. A paprikákat az olajban megpirítjuk, majd a zsiradékot tálba szűrjük, és belekeverjük a három zöldfűszert, a reszelt citromhéjat, az apróra vágott hagymákat és a vajat. Ezzel a halszeletek mindkét oldalát megkenjük, majd egyesével négyzet alakú alufóliákra tesszük, a citrom levével meglocsoljuk, sóval, borssal meghintjük, és hermetikusan lezárjuk. Fél órára hűtÅ‘be tesszük, hogy a hal jól átvegye az ízeket, majd barbecue-sütÅ‘n 30 percig sütjük. Tálaláskor az alufóliát kibontjuk, de nem vesszük ki a halat. Forrón kínáljuk.
Jó tudni Az alufólia a sütés végére alaposan megduzzad, így, ha forrón nyitjuk ki, óvatosan bánjunk vele, nehogy a forró gÅ‘z megsértse az arcunkat! |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|