Sült hal finomfűszerekkel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet tőkehal
1 citrom
1 mogyoróhagyma
2 kis csipős paprika
2 evÅ‘kanál olaj
1 evÅ‘kanál turbolya (apróra vágott)
1 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott)
2,5 dkg vaj
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A halszeleteket bedörzsöljük sóval, és 20-30 percig állni hagyjuk. A paprikákat az olajban megpirítjuk, majd a zsiradékot tálba szűrjük, és belekeverjük a három zöldfűszert, a reszelt citromhéjat, az apróra vágott hagymákat és a vajat. Ezzel a halszeletek mindkét oldalát megkenjük, majd egyesével négyzet alakú alufóliákra tesszük, a citrom levével meglocsoljuk, sóval, borssal meghintjük, és hermetikusan lezárjuk. Fél órára hűtÅ‘be tesszük, hogy a hal jól átvegye az ízeket, majd barbecue-sütÅ‘n 30 percig sütjük. Tálaláskor az alufóliát kibontjuk, de nem vesszük ki a halat. Forrón kínáljuk.

Jó tudni
Az alufólia a sütés végére alaposan megduzzad, így, ha forrón nyitjuk ki, óvatosan bánjunk vele, nehogy a forró gÅ‘z megsértse az arcunkat!

Forrás: http://www.fakanal.hu/