Sáfrányos-spárgás penne Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

45 dkg penne (tollhegy) tészta
24 zöld spárgafej
15 dkg csiperkegomba
2 csipetnyi sáfrány
2 gerezd fokhagyma
5 evÅ‘kanál olaj
25 dkg (konzerv) aprórák
2 evÅ‘kanál apróra vágott snidling
1 evÅ‘kanál apróra vágott bazsalikom
1 evÅ‘kanál balzsamecet
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tésztát sós, sáfrányos vízben kifÅ‘zzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A spárgákat megmossuk, kemény részüket kivágjuk, a többit gÅ‘zben puhára pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A gombákat megtisztítjuk, száraikat kitörjük (készíthetünk belÅ‘le levest), a kalapokat vékonyan felszeleteljük. 2 evÅ‘kanál forró olajban a rákokat és a zúzott fokhagymát átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gombás szószt, és nagylángon puhára pároljuk. A snidlinggel és a bazsalikommal megszórjuk, majd levesszük a tűzrÅ‘l. A maradék olajat meg az ecetet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A gombás szószt a tésztához keverjük, az ecetes mártással meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtÅ‘ben érleljük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/