| | | HOZZÁVALÓK:
10 dkg vadrizs 5 dkg hosszúszemű rizs 1 fej vöröshagyma 1 piros színű paprika 2 zellerszár 2 paradicsom 16 nagy kagyló 25 dkg kagyló 1 csokor petrezselyem- és zeller 1 dl fehérbor 4 evÅ‘kanál olaj 1 kávéskanál mustár 1 tojássárgája Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉSA rizst sós vízben puhára fÅ‘zzük, majd lecsöpögtetjük, és salátástálba öntjük. A hagymát apróra vágjuk. A paprikák húsát felkockázzuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat összezúzzuk. A kagylókat megtisztítjuk, mély lábasba tesszük a zellerrel és petrezselyemmel, a hagymával meg a borral, majd lefedve felforraljuk, borssal ízesítjük. 5 percig fÅ‘zzük, közben többször megkeverjük. (A kagylóknak ki kell nyílniuk.) A nagy kagylókat kivesszük a fÅ‘zÅ‘lébÅ‘l, atöbbi kagylót a lében hagyjuk hűlni. Mély tálban a mustárt simára keverjük a tojássárgájával, majd az olajat fokozatosan hozzáadva, majonézt készítünk. Sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a nagy kagylókat, a zöldségeket, a rizst és a majonézt. HűtÅ‘ben 1 órát állni hagyjuk, csak utána tálaljuk. A szívkagylókat külön kínáljuk mellé. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|