Rizssaláta a tenger gyümölcseivel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

10 dkg vadrizs
5 dkg hosszúszemű rizs
1 fej vöröshagyma
1 piros színű paprika
2 zellerszár
2 paradicsom
16 nagy kagyló
25 dkg kagyló
1 csokor petrezselyem- és zeller
1 dl fehérbor
4 evÅ‘kanál olaj
1 kávéskanál mustár
1 tojássárgája
Å‘rölt bors




ELKÉSZÍTÉS

A rizst sós vízben puhára fÅ‘zzük, majd lecsöpögtetjük, és salátástálba öntjük. A hagymát apróra vágjuk. A paprikák húsát felkockázzuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat összezúzzuk. A kagylókat megtisztítjuk, mély lábasba tesszük a zellerrel és petrezselyemmel, a hagymával meg a borral, majd lefedve felforraljuk, borssal ízesítjük. 5 percig fÅ‘zzük, közben többször megkeverjük. (A kagylóknak ki kell nyílniuk.) A nagy kagylókat kivesszük a fÅ‘zÅ‘lébÅ‘l, atöbbi kagylót a lében hagyjuk hűlni. Mély tálban a mustárt simára keverjük a tojássárgájával, majd az olajat fokozatosan hozzáadva, majonézt készítünk. Sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a nagy kagylókat, a zöldségeket, a rizst és a majonézt. HűtÅ‘ben 1 órát állni hagyjuk, csak utána tálaljuk. A szívkagylókat külön kínáljuk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/