| | | HOZZÁVALÓK:
8 szelet tonhalfilé
A marináláshoz 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 szem bors 1 kis csipÅ‘s paprika 2 dl fehérbor 2 citrom (leve)
A szószhoz 2 dl paradicsomlé 2 evÅ‘kanál kapribogyó 2 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott) Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A marináláshoz a hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot durvára törjük. A csípÅ‘s paprika magjait és ereit kivágjuk, húsát felkockázzuk. A halszeleteket tálra tesszük, a hagyma- és fokhagymadarabokkal körberakjuk, a sóval, borssal megszórjuk, mellétesszük a paprikát, a borsot, majd a citromlevet és a bort is köréöntjük. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtÅ‘be tesszük, közben többször megfordítjuk. Két óra múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük vagy barbecue-sütÅ‘n sütjük. A paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzrÅ‘l levéve belekeverjük a kaprit, a petrezselyemet, és sóval, borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.
Barna rizzsel kitűnÅ‘. Érdemes kisebb szemű kapribogyókat választani, mert intenzívebb ízük van. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|