Lazac pisztrángfilé jázmin rizzsel és zöldségekkel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

1 kg lazac pisztrángfilé
40 dkg jázmin rizs
4-4 sárgarépa, retek
12 hüvely cukorborsó
1 gumó édeskömény
4 dl tejszín
2 tojássárgája
5 dkg vaj
só, Å‘rölt bors
olaj, a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

A halat vágjuk 4 egyforma darabra, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajban süssük meg. A zöldségeket vágjuk tetszÅ‘leges darabokra, forrázzuk le, hideg vízben azonnal hűtsük le, majd csepegtessük le. Ezt követÅ‘en egy serpenyÅ‘ben a vajban pároljuk meg,és  sóval, borssal ízesítsük. A tejszínt forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és gyorsan kevergetve adjuk hozzá a tojás sárgákat. Amikor megfelelÅ‘ sűrűségű lesz, vegyük le a tűzrÅ‘l. A jázmin rízst fÅ‘zzük meg, és a a hallal meg a zöldségekkel együtt tálaljuk.