Karfiolleves lazaccal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

1 karfiol
1 fej vöröshagyma
1 póréhagyma (fehér része)
1 zellerszár
5 dkg vaj
25 dkg burgonya
40 dkg lazac (nyers)
20 dkg lazac (füstölt)
2 evőkanál kapor (apróra vágott)
őrölt bors


A díszítéshez
1-2 szál kapor

ELKÉSZÍTÉS

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a hagymát apróra, a zellerszárat és a pórét  kis darabokra vágjuk. A hagymát, a pórét, a zellert vajban megpároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a karfiolt, felforraljuk, és 20 percig főzzük. A burgonyákat kis kockákra, a nyers lazacot nagyobb darabokra vágjuk. A levest turmixoljuk, majd újra felforraljuk, beletesszük a nyers lazacdarabokat és a burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük, majd 10 percig kislángon főzzük. A füstölt lazacot csíkokra vágjuk. A levest tányérokra adagoljuk, a füstölt lazacdarabokat a tetejükre osztjuk, és kaporral megszórjuk.

Variáció
Lazac helyett használhatunk tőkehalat laposhallal vagy pisztrángot füstölt angolnával.
Enyhébb lesz a karfiol illata főzéskor, ha a főzővízbe kevés száraz kenyeret teszünk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/