| | | HOZZÁVALÓK:
1 karfiol 1 fej vöröshagyma 1 póréhagyma (fehér része) 1 zellerszár 5 dkg vaj 25 dkg burgonya 40 dkg lazac (nyers) 20 dkg lazac (füstölt) 2 evőkanál kapor (apróra vágott) őrölt bors só
A díszítéshez 1-2 szál kapor
ELKÉSZÍTÉS
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a hagymát apróra, a zellerszárat és a pórét kis darabokra vágjuk. A hagymát, a pórét, a zellert vajban megpároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a karfiolt, felforraljuk, és 20 percig főzzük. A burgonyákat kis kockákra, a nyers lazacot nagyobb darabokra vágjuk. A levest turmixoljuk, majd újra felforraljuk, beletesszük a nyers lazacdarabokat és a burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük, majd 10 percig kislángon főzzük. A füstölt lazacot csíkokra vágjuk. A levest tányérokra adagoljuk, a füstölt lazacdarabokat a tetejükre osztjuk, és kaporral megszórjuk.
Variáció Lazac helyett használhatunk tőkehalat laposhallal vagy pisztrángot füstölt angolnával.
Enyhébb lesz a karfiol illata főzéskor, ha a főzővízbe kevés száraz kenyeret teszünk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|