Kagylós-paprikás tészta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg tészta
30 dkg paprika (piros színű)
1 doboz kagyló (konzerv)
16 bazsalikomlevél
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
20 dkg paradicsompüré
borecet
cukor


ELKÉSZÍTÉS

A paprikákat kockákra, a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk. Az olvasztott vajban a paprikakockákat, a bazsalikomot, a petrezselymet, a paradicsompürét, kevés sót, az ecetet és a cukrot fedÅ‘ alatt kislángon 10 percig fÅ‘zzük, közben gyakran kevergetjük. A tésztát sós vízben kifÅ‘zzük, de ne áztassuk el! A paprikás szószt sima krémmé turmixoljuk, majd kislángon sűrűre fÅ‘zzük. A kagylókat a szószba forgatjuk. A tésztát lecsöpögtetjük, a kagylós szósszal összekeverjük, és a bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Jó tudni
Az olasz rigatoni tészta a mi csÅ‘tésztánkkal helyettesíthetÅ‘.
KezdÅ‘ szakácsoknak ajánljuk, hogy turmixoláskor adjanak a szószhoz 15 dkg párolt zsenge zöldborsót.

Forrás: http://www.fakanal.hu/