| | | HOZZÁVALÓK:
40 dkg tészta 30 dkg paprika (piros színű) 1 doboz kagyló (konzerv) 16 bazsalikomlevél 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 4 dkg vaj 20 dkg paradicsompüré borecet cukor só
ELKÉSZÍTÉS
A paprikákat kockákra, a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk. Az olvasztott vajban a paprikakockákat, a bazsalikomot, a petrezselymet, a paradicsompürét, kevés sót, az ecetet és a cukrot fedÅ‘ alatt kislángon 10 percig fÅ‘zzük, közben gyakran kevergetjük. A tésztát sós vízben kifÅ‘zzük, de ne áztassuk el! A paprikás szószt sima krémmé turmixoljuk, majd kislángon sűrűre fÅ‘zzük. A kagylókat a szószba forgatjuk. A tésztát lecsöpögtetjük, a kagylós szósszal összekeverjük, és a bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Jó tudni Az olasz rigatoni tészta a mi csÅ‘tésztánkkal helyettesíthetÅ‘.
KezdÅ‘ szakácsoknak ajánljuk, hogy turmixoláskor adjanak a szószhoz 15 dkg párolt zsenge zöldborsót. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|