Currys kagyló rizzsel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

2 mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 doboz kagyló (konzerv)
2 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott)
1 kakukkfűág
2 babérlevél
1,5 dl fehérbor
Å‘rölt bors

A szószhoz
2 dkg vaj
2 evÅ‘kanál liszt
fél dl tejszín
1 kávéskanál curry

A körethez
15 dkg rizs
8 dkg lencse
csipetnyi sáfrány
2 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A rizst és a lencsét megmossuk, két és félszeres mennyiségű, sáfránnyal ízesített vízben puhára fÅ‘zzük. A hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A hagymákat, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a bort meg a kagylókat jénai tálba tesszük, borssal ízesítjük, összekeverjük, lefedjük, és mikróban, a legnagyobb fokozaton 10 percig pároljuk. A kagylókat kivesszük, a levet szitán áttörjük. A szószhoz a vajat megolvasztjuk, és folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet, lassanként az áttört kagylós levet és a tejszínt. Sűrűre fÅ‘zzük, majd hozzáadjuk a curryt, végül a kagylókat, és egyet forraljuk. A rizst és a lencsét lecsöpögtetjük, a vajjal együtt tálba öntjük, és a tetejére rendezzük a kagylós szószt.

Forrás: http://www.fakanal.hu/