| | | HOZZÁVALÓK:
2 mogyoróhagyma 2 gerezd fokhagyma 2 doboz kagyló (konzerv) 2 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott) 1 kakukkfűág 2 babérlevél 1,5 dl fehérbor Å‘rölt bors
A szószhoz 2 dkg vaj 2 evÅ‘kanál liszt fél dl tejszín 1 kávéskanál curry
A körethez 15 dkg rizs 8 dkg lencse csipetnyi sáfrány 2 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
A rizst és a lencsét megmossuk, két és félszeres mennyiségű, sáfránnyal ízesített vízben puhára fÅ‘zzük. A hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A hagymákat, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a bort meg a kagylókat jénai tálba tesszük, borssal ízesítjük, összekeverjük, lefedjük, és mikróban, a legnagyobb fokozaton 10 percig pároljuk. A kagylókat kivesszük, a levet szitán áttörjük. A szószhoz a vajat megolvasztjuk, és folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet, lassanként az áttört kagylós levet és a tejszínt. Sűrűre fÅ‘zzük, majd hozzáadjuk a curryt, végül a kagylókat, és egyet forraljuk. A rizst és a lencsét lecsöpögtetjük, a vajjal együtt tálba öntjük, és a tetejére rendezzük a kagylós szószt. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|