|
|
|
HOZZÁVALÓK:
35 dkg brokkoli
5 szál újhagyma
3 evÅ‘kanál olaj
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1 doboz szardella (ajóka)
5 dkg parmezán sajt
30 dkg masnitészta
Å‘rölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A brokkolit sós vízben 3 perc alatt megfÅ‘zzük. Az újhagymák zöld szárából 3 cm-es részt meghagyva, a hagymákat vékonyan felszeleteljük, majd 2 evÅ‘kanál olajban 10 percig pároljuk. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, és a fokhagymával együtt sűrűre mixeljük. A szardelláról az olajat leöntjük, nagyobb darabokra vágjuk, és a hagymához adjuk. A paradicsommixet is belekeverve 2 percig pároljuk. A tésztát sós vízben kifÅ‘zzük, majd lecsöpögtetjük. A parmezánt kis lapocskákra vágjuk. A tésztát és a brokkolit serpenyÅ‘ben 2 perc alatt összemelegítjük, majd sóval és borssal ízesítjük, a maradék olajjal meglocsoljuk, a szószt ráöntjük, és a parmezánnal megszórva tálaljuk.
|
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|