Avokádósaláta aprórákkal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

2 grépfrút
2 érett avokádó
25 dkg (konzerv) aprórák
2 evÅ‘kanál whisky
1 citrom (leve)
zsázsa

A mártáshoz
4 evÅ‘kanál majonéz
1 evÅ‘kanál ketchup
Cayenne bors

ELKÉSZÍTÉS

A grépfrútokat meghámozzuk, a fehér részüket is eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük, magjukat kivesszük. A gerezdeket tálba tesszük, és a whisky-vel meglocsoljuk. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk., húsukat  vékonyan felszeleteljük, és citromlével rögtön meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A majonézt a ketchuppal simára keverjük, és borssal ízesítjük. A grépfrútokat tányérokra osztjuk, mellétesszük a rákokat és az avokádószeleteket. A zsázsával körítve, a majonézes mártással meglocsolva kínáljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/