Lazacos-káposztás torta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

1 fejes káposzta
60 dkg lazac
1 leveskocka
2 adag fagyasztott leveles tészta
1 tojássárgája
1 evÅ‘kanál tej
1 dl tejszín
fél citrom
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A káposzta külsÅ‘ leveleit leszedjük, négy részre vágjuk, és lobogó vízben 5 percig fÅ‘zzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd apróra vágjuk. A leveskockát 1 liter forró vízben feloldjuk, majd a lazacot puhára fÅ‘zzük benne. Amikor kész, lecsöpögtetjük, kis darabokra szeleteljük, és a bÅ‘rét lehúzzuk. A leveles tésztát szobahÅ‘mérsékleten felengedjük, az egyikkel egy kerek tortaformát kibélelünk úgy, hogy körben a szélein is magasan álljon a tészta. Erre szórjuk a káposztát, a haldarabkákat, majd sóval, borssal meghintjük. A másik tésztalappal befedjük, és a lelógó részeket lenyomkodjuk, hogy mindenütt jól zárjon a tészta. Közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk, tetejét a tejben simára kevert tojássárgájával (ecset segítségével) megkenjük, végül meleg sütÅ‘ben készre sütjük. Közben a tejszínt sóval, borssal és a citromlével simára keverjük, megmelegítjük, ezzel a kész tortát meglocsoljuk. Langyosan kínáljuk.