Lazac balzsamecettel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

2 szelet lazac
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
2 evőkanál +1 kávéskanál olaj
1-1 kávéskanál apróra vágott bazsalikom és egész kapribogyó
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Tálban összekeverjük az ecetet, a hagymát, a fokhagymát, a köményt, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverünk 1 evőkanál olajat, végül a bazsalikomot. A lazacot sóval és borssal meghintjük, és kevés olajban készre sütjük. Levesszük a tűzről, félig lefedjük a serpenyőt, és 2 percig állni hagyjuk. Úgy tesszük tányérra, hogy a hal bőre legyen lent, Az ecetes mártással meglocsoljuk, és a kapribogyóval körítjük.
Olajban párolt patisszonnal vagy főtt krumplival kínálhatjuk.