MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

Telefon/fax: 06-42/371-948, 06-42/370-203



Bográcsos kakaspörkölt
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Egy kakas, ki már kiszolgálta a baromfiudvar hölgyeit, 1 deci olaj, 3 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek szép színű édes paprika, fél üveg lecsó, só.
A bográcsban olajat hevítek, szép sárgára pirítom rajta a nem túl apróra vágott vöröshagymát (a hosszú főzési idő alatt úgyis szétfő). Most jön a szépen feldarabolt kakas. Megsózom és még a paprika nélkül körbepirítom a húsokat. Mikor zsírjára sült, rászórom a pirospaprikát (így nem fog megbarnulni és szép színű lesz az étel). Kb egy órán keresztül rövid lével párolhatom, kevergetem. Csak, ha szükséges, akkor teszek hozzá néha egy-két kanálnyi vizet. Beleteszem a lecsút és a szétzúzott fokhagymát. Készre párolom.
 
Gombapaprikás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
30 dkg gomba (csiperkegomba, szegfűgomba, vagy gombakonzerv), 10 dkg füstölt szalonna, 6 dkg hagyma, 2 g paprika, 4 dkg liszt, 3 dl tejföl, 1 zöldpaprika, só.
A szalonnát apró kockákra vágom és a szintén apró kockákra vágott hagymával együtt megpárolom. Rászórom a pirospaprikát és utána azonnal a nagyobb kockákra, vagy szeletekre vágott gombát és a felkarikázott zöldpaprikát, majd sózom. Addig párolom, míg a levét el nem főtte. A tejfölt elkeverem a liszttel és annyi vízzel, hogy a gombára öntve ízlésünknek megfelelő jó sűrű leve legyen. Még egyszer összefőzöm, majd galuskával, vagy rizzsel tálalom.
 
Lecsó bográcsban
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
30 dkg húsos füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 1 kg hagyma, 2,5 kg zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva, 1 kg paradicsom nyolc felé vágva, 2 ek pirospaprika, 5 gerezd fokhagyma, 1 ek cukor, só.
A bográcsban a zsíron megolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedő alatt puhára párolom. Szükség esetén cukorral ízesítem. Puha kenyérrel tálalom.
 
Pásztortarhonya
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.
A szalonnát apró kockára vágom és a bográcsban kiolvasztom, sárgára pirítom rajta a tarhonyát, majd az apróra vágott hagymát, rászórom a paprikát és felöntöm 1 dl vízzel. Hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, felkarikázva. Sózom, majd megkevergetem és felengedem 1 liternyi vízzel. Felforralom, majd időnként megkevergetve puhára főzöm.
 
Marhapörkölt bográcsban
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
1 kg marhalábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, köménymag, só.
A bogrács alján a zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom (fél deci viznél többet soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.
 
Harcsás halászlé
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
80 dkg harcsafilé, 3 nagy fej hagyma, 4 ek szép kalocsai paprika, 2 dkg só, 3 cseresznyepaprika.
A hagymát apróra vágom, majd kb. 2.5 liter vízben felteszem főni. Mikor felforrt beleteszem a 3x3 centis kockákra vágott harcsafilét, a sót és a paprika felét, (ha erősen szeretjük, akkor a cseresznyepaprikát is. Kb 25-30 perces forralás után beleszórom a paprika másik felét és még vagy öt percig forralom.
 
Bográcsgulyás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Fél kg marhalábszár, 80 dkg burgonya, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 cseresznyepaprika, 1 zellerlevél, 1 sárgarépa, 1 zöldség, köménymag, kevés majoranna, só, csipetke egy tojásból.
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd belekeverem a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet, beleteszem a cseresznyepaprikát. Rászórom a köménymagot, valamint a majorannnát és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a sárgarápát, a zöldséget, belekockázom a krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Felöntöm kb 2 liternyi vízzel és majdnem puhára párolom. Mikor a krumpli majdnem megpuhult, beleteszem a csipetkét, amellyel még kb. 10 percig főzöm.
 


Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:51
mod_vvisit_counterTegnap:100
mod_vvisit_counterEzen a héten:51
mod_vvisit_counterMúlt héten:752
mod_vvisit_counterE hónapban:2150
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:3632
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:417180

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2017. november 20., hétfő, Jolán napja van. Holnap Olivér napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2017. november 17.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
HRK  Croatian kuna    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
RUB  Russian rouble    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék