MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com

Halas receptek


Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

6-6 dkg búza- és hajdinaliszt
2,5 dkg vaj
2 tojás
2,5 dl tej
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

A töltelékhez
4 szelet sonka
8 dkg parmezán sajt
4 szelet lazac (füstölt)
2-2 evőkanál piros kaviár és apróra vágott kapor

ELKÉSZÍTÉS

A vajat megolvasztjuk, a tojásokat felverjük. Mély tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a vajat és a tojásokat. Állandón kevergetve apránként hozzáöntjük a tejet, majd a petrezselymet. 1 órára hûtőbe tesszük. Kiolajozott serpenyőben 4 vékony palacsintát sütünk, majd tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet sonkát rakunk, vékonyra vágott sajtdarabkákkal megszórjuk, és borssal meghintjük. Újra sütünk 4 palacsintát, tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet füstölt lazacot rakunk, majd kaviárt teszünk rájuk, és kaporral megszórjuk. Tálaláskor 1-1 félbehajtott sonkás és lazacos palacsintát kínálunk.

Jó tudni
A palacsintákat melegen tarthatjuk gőzben vagy sütőben. Gőzben: alufóliával befedett tányért kétharmadáig lobogó vízzel töltött lábasra teszünk, tányérra rakjuk a palacsintákat, egy másik tányérral lefedjük, úgy, hogy a gőz ne férhessen a tányér alá. Sütőben: a palacsintákat alufóliával lefedjük, és meleg sütőben átforrósítjuk (kb. 15 perc).

 
Lazacos-káposztás torta
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

1 fejes káposzta
60 dkg lazac
1 leveskocka
2 adag fagyasztott leveles tészta
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
1 dl tejszín
fél citrom
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A káposzta külső leveleit leszedjük, négy részre vágjuk, és lobogó vízben 5 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd apróra vágjuk. A leveskockát 1 liter forró vízben feloldjuk, majd a lazacot puhára főzzük benne. Amikor kész, lecsöpögtetjük, kis darabokra szeleteljük, és a bőrét lehúzzuk. A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, az egyikkel egy kerek tortaformát kibélelünk úgy, hogy körben a szélein is magasan álljon a tészta. Erre szórjuk a káposztát, a haldarabkákat, majd sóval, borssal meghintjük. A másik tésztalappal befedjük, és a lelógó részeket lenyomkodjuk, hogy mindenütt jól zárjon a tészta. Közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk, tetejét a tejben simára kevert tojássárgájával (ecset segítségével) megkenjük, végül meleg sütőben készre sütjük. Közben a tejszínt sóval, borssal és a citromlével simára keverjük, megmelegítjük, ezzel a kész tortát meglocsoljuk. Langyosan kínáljuk.

 
Lazacos salátatál zöldségekkel
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

20 dkg lazac (füstölt)
8 nagy retek (zöldjével együtt)
fél uborka
2 nagy fokhagyma (új)
1 citrom
4 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

4 tányért és a lazacot 10 percre fagyasztóba tesszük. A retkeket megtisztítjuk, a levelekről a szárat levágjuk, megmossuk, leszárítjuk, és a levelek felét apróra vágjuk. Az uborkát vékonyan meghámozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és a citrommal együtt nagyon vékony karikákra szeleteljük. A szószhoz: tálban összekeverjük az olajat, a citromlét, a fokhagymakarikákat, kevés sót és borsot. Szobahőmérsékleten tartjuk. A lazacot a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk, és a hideg tányérokra rendezzük. Erre rakjuk az uborka- és citromkarikákat, majd a tetejükre, középre a retekkarikákat. A reteklevéllel megszórjuk, a szósszal leöntjük.

 
A retek leveleit kóstoljuk meg, nehogy túl keserűek legyenek
 
Lazacos rakott tészta
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg csőtészta (rövid)
20 dkg (konzerv) lazac (füstölt)
5 cl vodka
2 dl paradicsompüré
20 dkg natúr krémsajt
1 evőkanál Worchester szósz
4 dkg vaj
4 dkg parmezán sajt (reszelt)
4 dkg friss kapor

ELKÉSZÍTÉS

A lazacot lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk, és a felét a felforrósított vajban megpirítjuk. Meglocsoljuk a vodkával, és villával krémesre összetörjük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, jól összekeverjük, és félretesszük. Sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a paradicsomos lazackrémet, a krémsajtot, a Worchester-mártást és a maradék lazacot. Nagylángon, állandóan kevergetve átforgatjuk, hogy a mártás jól átjárja a tésztát. Tálalótálba öntjük, megszórjuk a parmezánnal, kaporral díszítjük, és azonnal tálaljuk.

 
Lazacos palacsintakarikák
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

8 nagy palacsinta
20 dkg fűszeres-fokhagymás sajtkrém
16 szelet (konzerv) lazac (füstölt)
1 csokor snidling

A mártáshoz
2 dl főzőtejszín
5 dkg kaviár
1 csokor kapor
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Megsütjük a palacsintát (részletek), hűlni hagyjuk, majd egy nagy deszkán négyzet alakúra vágjuk (körben a köríveket levágjuk). Mindegyiket megkenjük vékony réteg sajtkrémmel, aztán egymás mellé fektetve megrakjuk a lazacszeletekkel. Mindegyik közepébe rakunk 5-6 snidlingszálat, majd jó szorosan feltekerjük a palacsintákat, folpackba csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük. A mártáshoz egy tálkában lazán összekeverjük a tejszínt a felaprított kaporral meg a kaviárral, majd sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a fóliát, a palacsintatekercseket 2 centis karikákra vágjuk, és tálalótányérra állítjuk. A mártást mellé kínáljuk.

 


10. oldal / 21

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:90
mod_vvisit_counterTegnap:133
mod_vvisit_counterEzen a héten:499
mod_vvisit_counterMúlt héten:928
mod_vvisit_counterE hónapban:2875
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:2593
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:688863

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2024. március 28.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék