MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com

Halas receptek


Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet nyelvhalfilé
1 kaliforniai paprika
1-1 kisebb póréhagyma, sárgarépa, cukkini
2 dl száraz fehérbor
1 citrom
1 csipet sáfrány
olívaolaj
cukor
őrölt bors, só

ELKÉSZÍTÉS

A nyelvhalfilét terítsük ki, hintsük meg sóval, borssal és sáfrányos szeklicével. Tekerjük fel, és tegyük tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolajjal, a borral és a citrom levével. Középmeleg sütőben pároljuk kb. 15 percig. A zsenge spárgát főzzük 1 percig sós-cukros vízben. A zöldségeket vágjuk apró kockákra, pirítsuk az olívaolajban, sózzuk-borsozzuk meg, és a hal párolólevével öntsük fel , de csak annyira, hogy salátaöntet sűrűségű legyen. A spárgákat osszuk el a tányérokon, tegyük rá a haltekercset és locsoljuk meg a zöldséges öntettel.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Paradicsomos-szardellás torta
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

30 dkg fagyasztott leveles tészta
1 tojássárgája
1 evőkanál tej

A töltelékhez
1 kg paradicsom
6 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kakukkfűág
1 babérlevél
4 főtt tojás
12 szardella (ajóka)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, kinyújtjuk, majd 23 cm átmérőjű kerek lapot vágunk belőle. Széleit 1 tojássárgájával és 1 evőkanál tejjel megkenjük. A paradicsomokat megmossuk, a két legszebbet félretesszük, héjukat levágjuk, és felkarikázzuk, a többit apróra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felaprított paradicsomot 3 evőkanál olajban csipetnyi sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítve puhára pároljuk, míg a paradicsom teljesen pépes állagú lesz. A tojásokat felkarikázzuk. A tészta aljára simítjuk a paradicsompürét, a paradicsom- és a tojáskarikákkal befedjük, a szardellával megszórjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, majd meleg sütőben készre sütjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Paella a tenger gyümölcseivel
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

20-20 dkg hosszú szemű rizs és paprikás kolbász
25-25 dkg aprórák és kagyló
10-10 dkg sertéscomb, királyrák (konzerv) és zöldborsó (mirelit)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
1 evőkanál olaj
1,5 dl fehérbor
csipetnyi sáfrány

ELKÉSZÍTÉS

Mély lábasba tesszük a vékony szeletekre vágott húst, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a felkockázott paradicsomot. Megpároljuk, majd lefedjük, és félretesszük. Kevés olajban 1 percig pirítjuk a rizst, majd a húslevessel és a borral felöntjük, és lefedjük. Ismét felforraljuk, közben gyakran kevergetjük, majd  kislángon teljesen puhára főzzük, végül belekeverjük a sáfrányt, a rákot, a kagylót, a királyrákot és a zöldborsót. Még 5 percig főzzük, hogy a kagylók kinyíljanak. A húsos részhez keverjük, összemelegítjük, és melegen tálaljuk.

Zamatosabb lesz, ha nem őrölt, hanem szálas sáfrányt használunk. Ezt 1 evőkanál vízbe áztatjuk, majd átszűrjük, és ezt a lét adjuk a rizshez.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Óriás kagylótészta fogascsíkokkal
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg kagylótészta
40 dkg fogas
2 evőkanál olívaolaj

a mártáshoz
5 dkg vaj
2 dkg liszt
5 dl tejszín
1 citrom
őrölt fehér bors


ELKÉSZÍTÉS

Sós vízben főzzük meg a kagylótésztát. Készítsünk világos rántást a vajból meg a lisztből. Állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró tejszínt, és sózzuk, borsozzuk meg. Hámozzuk meg a citromot, vágjuk 1 cm-es kockákra, és keverjük a mártáshoz. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a csíkokra vágott fogast. Óvatosan sózzuk meg, és néhány csepp citromlét csepegtessünk rá. A tésztát adagoljuk tányérokra, merjük rá a mártást, a tetejüket hintsük meg a ropogósra pirult, de nem kiszárított! fogascsíkokkal.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Mediterrán spagetti
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg vékony spagetti
2 gerezd fokhagyma
5 dkg szardella filé (konzerv)
35 dkg paradicsom
10 dkg magozott olajbogyó (fekete)
késhegynyi Cayenne bors
1-1 evőkanál kapribogyó és paradicsompüré
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
olaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Enyhén sós, olajos forró vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A felaprított fokhagymát kevés forró olajban megfuttatjuk, és megszórjuk a cayenne borssal. Hozzáadjuk a villával összetört szardellát, a feldarabolt paradicsomot, a durvára vágott olajbogyót, a kapribogyót és a paradicsompürét. Összekeverjük, és közepes lángon 5 percig főzzük. A tésztát a szószba forgatjuk, és állandóan kevergetve kislángon 2 percig főzzük. Tányérokra adagoljuk, megszórjuk petrezselyemmel, parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


8. oldal / 21

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:106
mod_vvisit_counterTegnap:65
mod_vvisit_counterEzen a héten:382
mod_vvisit_counterMúlt héten:928
mod_vvisit_counterE hónapban:2758
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:2593
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:688746

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2024. március 28.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék