MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com

Halas receptek


Sajtos-pórés nyelvhal
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 nagy póréhagyma (fehér része)
20 dkg edami sajt (reszelt)
4 nyelvhalfilé
2 dl tejszín
2 dkg vaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A pórét hosszában vékonyan felszeleteljük, sós vízben puhára főzzük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. Kivajazott mély tepsibe egy adag pórét teszünk, reszelt sajttal megszórjuk, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Kevés borssal megszórjuk, ráöntjük a tejszínt, és sütőben 35 percig sütjük. A halat is a tepsibe tesszük, sóval, borssal meghintjük, a maradék vajat rámorzsoljuk, és készre sütjük. Főtt burgonyát adunk mellé.

Olcsóbban is elkészíthetjük, ha a nyelvhalat vékony szeletekre vágott főtt sonkával helyettesítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Sáfrányos-spárgás penne
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

45 dkg penne (tollhegy) tészta
24 zöld spárgafej
15 dkg csiperkegomba
2 csipetnyi sáfrány
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olaj
25 dkg (konzerv) aprórák
2 evőkanál apróra vágott snidling
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 evőkanál balzsamecet
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tésztát sós, sáfrányos vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A spárgákat megmossuk, kemény részüket kivágjuk, a többit gőzben puhára pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A gombákat megtisztítjuk, száraikat kitörjük (készíthetünk belőle levest), a kalapokat vékonyan felszeleteljük. 2 evőkanál forró olajban a rákokat és a zúzott fokhagymát átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gombás szószt, és nagylángon puhára pároljuk. A snidlinggel és a bazsalikommal megszórjuk, majd levesszük a tűzről. A maradék olajat meg az ecetet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A gombás szószt a tésztához keverjük, az ecetes mártással meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőben érleljük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Sáfrányos halleves
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

2 fej vöröshagyma
kávéskanál pirospaprika
1 babérlevél
50 dkg paradicsompüré
3 evőkanál liszt
60 dkg tőkehal
kagyló
2,5 dl száraz fehérbor
5 dl füstölt halleves (leveskockából)
3 gerezd fokhagyma
8 mandula (hámozott)
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
1 kávéskanál sáfrány
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A hagymákat apróra vágjuk, és az olaj felében üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet, a paradicsompürét, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, kislángon 10 percig főzzük. A halat 4 részre vágjuk, lisztbe forgatjuk, és a maradék olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket, majd előmelegített sütőbe tesszük, míg a leves teljesen elkészül. A kagylókat folyó vízzel megmossuk, és a borban 3 percig forraljuk, hogy kinyíljanak, majd ezeket is meleg helyen tartjuk felhasználásig. A bort leszűrjük, hozzáadjuk a hallevest, és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a hagymás-paradicsomos szószt, és a felére forraljuk. A fokhagymákat a mandulával és 1 evőkanál lével turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a sáfrányt, majd az egészet a levesbe keverjük. Lefedve, kislángon még 1 percig főzzük. Amikor kész, a levest a halszeletekre és a kagylókra öntjük, és alufóliával lefedjük. 1 percre forró sütőbe tesszük, és átmelegítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Rizssaláta ínyenceknek
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

30 dkg hosszú szemű rizs
15-15 dkg kolbász, fagyasztott zöldbab és zöldborsó
10 dkg (fagyasztott) nagy szemű bab
3 csirkemellfilé
1 csirkehúsleveskocka
4 dkg vaj
1 piros színű paprika
16 főtt (languszta) rák (konzerv)
3-3 evőkanál fehérborecet és apróra vágott korianderlevél
5 evőkanál olaj
csipetnyi sáfrány
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A sáfrányt 2 evőkanál langyos vízbe áztatjuk. A leveskockát 4 dl forró vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a rizst, meg a sáfrányt az áztatólevével együtt. Puhára főzzük, lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A zöldbabot, a zöldborsót és a babot külön-külön sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A csirkemelleket sóval, borssal meghintjük, a vajban pirosra sütjük, majd felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk. Az olajat simára keverjük a borecettel, és sóval, borssal ízesítjük. A rizst, a zöldségeket és a húst mély tálban összekeverjük, az olajos szósszal meglocsoljuk, és legalább 1 óráig hűtőben érleljük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Rizssaláta füstölt lazaccal
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 

HOZZÁVALÓK:

20 dkg hosszú szemű rizs
2 grépfrút
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg (konzerv) lazac (füstölt)
1 avokádó (érett)
1 citrom (leve)

A majonézes öntethez
1 citrom (leve)
1 tojássárgája
1 kávéskanál zöldborsos mustár
1 dl olaj
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Cayenne bors


ELKÉSZÍTÉS

A rizst sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A grépfrútokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük (fehér részüket és magjukat is eltávolítjuk). A lazacot kis kockákra daraboljuk. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk, és rögtön meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg . A majonézhez a tojássárgáját a mustárral simára keverjük, lassanként hozzáadjuk az olajat, a citromlét és a petrezselymet. Belekeverjük a rizst, a lazac-, avokádó- és grépfrútdarabokat. Kókuszreszelékkel megszórva, frissen tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


6. oldal / 21

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:88
mod_vvisit_counterTegnap:133
mod_vvisit_counterEzen a héten:497
mod_vvisit_counterMúlt héten:928
mod_vvisit_counterE hónapban:2873
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:2593
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:688861

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2024. március 28.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék