MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

Telefon/fax: 06-42/371-948, 06-42/370-203

Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.


Pikáns grillezett tonhal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

8 szelet tonhalfilé

A marináláshoz
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szem bors
1 kis csipős paprika
2 dl fehérbor
2 citrom (leve)

A szószhoz
2 dl paradicsomlé
2 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A marináláshoz a hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot durvára törjük. A csípős paprika magjait és ereit kivágjuk, húsát felkockázzuk. A halszeleteket tálra tesszük, a hagyma- és fokhagymadarabokkal körberakjuk, a sóval, borssal megszórjuk, mellétesszük a paprikát, a borsot, majd a citromlevet és a bort is köréöntjük. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször megfordítjuk. Két óra múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük vagy barbecue-sütőn sütjük. A paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kaprit, a petrezselyemet, és sóval, borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.
  • Barna rizzsel kitűnő.
  • Érdemes kisebb szemű kapribogyókat választani, mert intenzívebb ízük van.
  • Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Karfiolleves lazaccal Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    1 karfiol
    1 fej vöröshagyma
    1 póréhagyma (fehér része)
    1 zellerszár
    5 dkg vaj
    25 dkg burgonya
    40 dkg lazac (nyers)
    20 dkg lazac (füstölt)
    2 evőkanál kapor (apróra vágott)
    őrölt bors


    A díszítéshez
    1-2 szál kapor

    ELKÉSZÍTÉS

    A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a hagymát apróra, a zellerszárat és a pórét  kis darabokra vágjuk. A hagymát, a pórét, a zellert vajban megpároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a karfiolt, felforraljuk, és 20 percig főzzük. A burgonyákat kis kockákra, a nyers lazacot nagyobb darabokra vágjuk. A levest turmixoljuk, majd újra felforraljuk, beletesszük a nyers lazacdarabokat és a burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük, majd 10 percig kislángon főzzük. A füstölt lazacot csíkokra vágjuk. A levest tányérokra adagoljuk, a füstölt lazacdarabokat a tetejükre osztjuk, és kaporral megszórjuk.

    Variáció
    Lazac helyett használhatunk tőkehalat laposhallal vagy pisztrángot füstölt angolnával.
    Enyhébb lesz a karfiol illata főzéskor, ha a főzővízbe kevés száraz kenyeret teszünk.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Sáfrányos-spárgás penne Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    45 dkg penne (tollhegy) tészta
    24 zöld spárgafej
    15 dkg csiperkegomba
    2 csipetnyi sáfrány
    2 gerezd fokhagyma
    5 evőkanál olaj
    25 dkg (konzerv) aprórák
    2 evőkanál apróra vágott snidling
    1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
    1 evőkanál balzsamecet
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A tésztát sós, sáfrányos vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A spárgákat megmossuk, kemény részüket kivágjuk, a többit gőzben puhára pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A gombákat megtisztítjuk, száraikat kitörjük (készíthetünk belőle levest), a kalapokat vékonyan felszeleteljük. 2 evőkanál forró olajban a rákokat és a zúzott fokhagymát átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gombás szószt, és nagylángon puhára pároljuk. A snidlinggel és a bazsalikommal megszórjuk, majd levesszük a tűzről. A maradék olajat meg az ecetet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A gombás szószt a tésztához keverjük, az ecetes mártással meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőben érleljük.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Saláta füstölt pisztránggal Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    12 főtt fürjtojás
    40 dkg füstölt pisztrángfilé
    6 levél fodros saláta
    2 fejes saláta
    1 uborka
    12 retek
    6 evőkanál olaj
    3 evőkanál tárkonyecet
    2 evőkanál apróra vágott kapor
    10 dkg sós csipsz
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A tojásokat kettévágjuk. A halat vastagon felszeleteljük. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apró darabokra tépkedjük. Az uborkát meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. A retket gyufaszálnyi vastagra szeleteljük. Mély tálban az olajat simára keverjük az ecettel meg a kaporral, és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a salátát, és tányérokra adagoljuk. Mindegyikre teszünk tojásdarabokat, csipszeket, halszeleteket, retekdarabokat, uborkakarikákat, és kaporral megszórjuk. Végül sóval, borssal ízesítjük, és rögtön tálaljuk.

    Ajókás szendvicset vagy tőkehalkrémet kínálhatunk hozzá. Ez utóbbi esetben még több csipszet tegyünk a salátába!

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Mediterrán spagetti Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    40 dkg vékony spagetti
    2 gerezd fokhagyma
    5 dkg szardella filé (konzerv)
    35 dkg paradicsom
    10 dkg magozott olajbogyó (fekete)
    késhegynyi Cayenne bors
    1-1 evőkanál kapribogyó és paradicsompüré
    5 dkg parmezán sajt (reszelt)
    2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
    olaj
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    Enyhén sós, olajos forró vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A felaprított fokhagymát kevés forró olajban megfuttatjuk, és megszórjuk a cayenne borssal. Hozzáadjuk a villával összetört szardellát, a feldarabolt paradicsomot, a durvára vágott olajbogyót, a kapribogyót és a paradicsompürét. Összekeverjük, és közepes lángon 5 percig főzzük. A tésztát a szószba forgatjuk, és állandóan kevergetve kislángon 2 percig főzzük. Tányérokra adagoljuk, megszórjuk petrezselyemmel, parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Rizssaláta ínyenceknek Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    6 személyre

    HOZZÁVALÓK:

    30 dkg hosszú szemű rizs
    15-15 dkg kolbász, fagyasztott zöldbab és zöldborsó
    10 dkg (fagyasztott) nagy szemű bab
    3 csirkemellfilé
    1 csirkehúsleveskocka
    4 dkg vaj
    1 piros színű paprika
    16 főtt (languszta) rák (konzerv)
    3-3 evőkanál fehérborecet és apróra vágott korianderlevél
    5 evőkanál olaj
    csipetnyi sáfrány
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A sáfrányt 2 evőkanál langyos vízbe áztatjuk. A leveskockát 4 dl forró vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a rizst, meg a sáfrányt az áztatólevével együtt. Puhára főzzük, lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A zöldbabot, a zöldborsót és a babot külön-külön sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A csirkemelleket sóval, borssal meghintjük, a vajban pirosra sütjük, majd felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk. Az olajat simára keverjük a borecettel, és sóval, borssal ízesítjük. A rizst, a zöldségeket és a húst mély tálban összekeverjük, az olajos szósszal meglocsoljuk, és legalább 1 óráig hűtőben érleljük.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Rizssaláta a tenger gyümölcseivel Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    10 dkg vadrizs
    5 dkg hosszúszemű rizs
    1 fej vöröshagyma
    1 piros színű paprika
    2 zellerszár
    2 paradicsom
    16 nagy kagyló
    25 dkg kagyló
    1 csokor petrezselyem- és zeller
    1 dl fehérbor
    4 evőkanál olaj
    1 kávéskanál mustár
    1 tojássárgája
    őrölt bors




    ELKÉSZÍTÉS

    A rizst sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük, és salátástálba öntjük. A hagymát apróra vágjuk. A paprikák húsát felkockázzuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat összezúzzuk. A kagylókat megtisztítjuk, mély lábasba tesszük a zellerrel és petrezselyemmel, a hagymával meg a borral, majd lefedve felforraljuk, borssal ízesítjük. 5 percig főzzük, közben többször megkeverjük. (A kagylóknak ki kell nyílniuk.) A nagy kagylókat kivesszük a főzőléből, atöbbi kagylót a lében hagyjuk hűlni. Mély tálban a mustárt simára keverjük a tojássárgájával, majd az olajat fokozatosan hozzáadva, majonézt készítünk. Sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a nagy kagylókat, a zöldségeket, a rizst és a majonézt. Hűtőben 1 órát állni hagyjuk, csak utána tálaljuk. A szívkagylókat külön kínáljuk mellé.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    4 szelet nyelvhalfilé
    1 kaliforniai paprika
    1-1 kisebb póréhagyma, sárgarépa, cukkini
    2 dl száraz fehérbor
    1 citrom
    1 csipet sáfrány
    olívaolaj
    cukor
    őrölt bors, só

    ELKÉSZÍTÉS

    A nyelvhalfilét terítsük ki, hintsük meg sóval, borssal és sáfrányos szeklicével. Tekerjük fel, és tegyük tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolajjal, a borral és a citrom levével. Középmeleg sütőben pároljuk kb. 15 percig. A zsenge spárgát főzzük 1 percig sós-cukros vízben. A zöldségeket vágjuk apró kockákra, pirítsuk az olívaolajban, sózzuk-borsozzuk meg, és a hal párolólevével öntsük fel , de csak annyira, hogy salátaöntet sűrűségű legyen. A spárgákat osszuk el a tányérokon, tegyük rá a haltekercset és locsoljuk meg a zöldséges öntettel.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Kapros-halas krokett Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    75 dkg halfilé
    10 dkg burgonya
    10 dkg sárgarépa
    9 evőkanál kapor (apróra vágott)
    4 darab szemes bors
    2 cm gyömbér (darabka)
    1 fej vöröshagyma
    30 dkg kétszersült
    2 evőkanál kapribogyó
    4 evőkanál majonéz
    4 evőkanál olaj
    1 tojás
    1 evőkanál mustár
    4 dkg vaj
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, és kockákra vágjuk. 2 liter vizet 6 evőkanál kaporral és a borssal felforralunk, majd beletesszük a halat, a forrástól számítva 5 percig főzzük, majd a halat kivesszük, és kihűtjük. A gyömbért, a hagymát és a répát meghámozzuk, és lereszeljük. A kétszersültet morzsává törjük. A hal bőrét és gerincét kiszedjük, húsát a burgonyával, a répával, 4 evőkanál morzsával, a maradék kaporral, a gyömbérrel, a kapribogyóval és a hagymával összedolgozzuk. A masszába keverjük a majonézt, a tojást, a mustárt, és kézzel 8 krokettet formálunk belőle. A maradék morzsában megforgatjuk a kroketteket, majd 2 órára hűtőbe tesszük. Végül az olajban és a vajban pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
    Paradicsomot és zöldsalátát kínálhatunk mellé.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Korianderes-gyömbéres metélt Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    3 cm-es gyömbér (darabka)
    1 nagy csokor korianderlevél
    50 dkg tagliatelle tészta (olasz metélttészta)
    1 citrom (zöld)
    5 evőkanál olaj
    4 szelet lazac (füstölt)
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A gyömbért vékonyan felszeleteljük, a korianderleveleket felaprítjuk. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Széles serpenyőben, forró olajban a gyömbért 1 percig pirítjuk, majd belekeverjük a tésztát, a citrom levét és reszelt héját, meg a koriandert. Csipetnyi sóval megszórjuk, borssal bőven meghintjük. A tetejére tesszük a lazacszeleteket, és rögtön tálaljuk.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     


    10. oldal / 11

    Mezőgazdasági hírek

    Napi horoszkóp

    Időjárás

    mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
    mod_vvisit_counterMa:55
    mod_vvisit_counterTegnap:42
    mod_vvisit_counterEzen a héten:139
    mod_vvisit_counterMúlt héten:287
    mod_vvisit_counterE hónapban:326
    mod_vvisit_counterMúlt hónapban:1419
    mod_vvisit_counterÖsszes látogató:511214

    Alkatrész katalógus

    MTZ katalógus

    Ma 2020. július 09., csütörtök, Lukrécia napja van. Holnap Amália napja lesz.

    Árfolyam

    
    Valuta:  2020. július 8.
    Kattintson, és
    EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
    HUF  Hungarian forint    
    CHF  Swiss franc    
    USD  US dollar    
    SEK  Swedish krona    
    NOK  Norwegian krone    
    DKK  Danish krone    
    ISK  Icelandic krona    
    BGN  Bulgarian lev    
    CZK  Czech koruna    
    GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
    HRK  Croatian kuna    
    PLN  Polish zloty    
    RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
    RUB  Russian rouble    
    TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
    AUD  Australian dollar    
    CAD  Canadian dollar    
    CNY  Chinese yuan renminbi    
    THB  Thai baht    

    Hírek

    Alkatrészek

    Játék