MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com



Bundázott ráknyárs friss salátalevélen Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
személyenként

HOZZÁVALÓK:

8 db 16-20-as rák
citromlé


a bundázáshoz
liszt
1 tojás
zsemlemorzsa

a tálaláshoz
friss ropogós (vegyesen) salátalevél
citromlé
citromszeletek
olívaolaj
balzsamecet

ELKÉSZÍTÉS

Tisztítsuk meg a garnélákat, csak az utolsó farokrészt hagyjuk rajtuk. Négyesével  tűzzük nyársa, sóval, kevés citromlével ízesítsük, és így, nyárson panírozzuk be. Bő, forró olajban süssük meg. A salátaleveleket enyhén locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal és balzsamecettel. Citromcikket tálalhatunk hozzá.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Karfiolos-halas szójacsíra-saláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet halfilé
olaj

A salátához
2 kis konzerv szójacsíra
25 dkg karfiol
10 dkg sampinyon gomba
1 paprika (piros színű)

A szószhoz
2 cm-es gyömbér (darabka)
2 evőkanál olaj
2 evőkanál borecet
2 kávéskanál szezámolaj
2 kávéskanál szójaszósz
csipetnyi Cayenne bors


ELKÉSZÍTÉS

A halszeleteket hosszában kettévágjuk, sóval, borssal megszórjuk, 15-20 percig állni hagyjuk, majd 1-2 evőkanál olajban átsütjük. A gyömbért lereszeljük. A karfiolt rózsáira szedjük, a gombát vékonyan felszeleteljük. A paprikát meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, a húsát felkockázzuk. Az olajat, az ecetet, a szezámolajat, a gyömbért, a szójaszószt és a cayenne borsot, sót simára keverjük. A karfiolt, a gombát, a szójacsírát és az olajos mártást salátástálba öntjük, összekeverjük, majd tányérokra osztjuk a salátát. A halfiléket kereszt alakban a saláta tetejére fektetjük, és a paprikakockákkal megszórjuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Paradicsomos-szardellás torta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

30 dkg fagyasztott leveles tészta
1 tojássárgája
1 evőkanál tej

A töltelékhez
1 kg paradicsom
6 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kakukkfűág
1 babérlevél
4 főtt tojás
12 szardella (ajóka)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, kinyújtjuk, majd 23 cm átmérőjű kerek lapot vágunk belőle. Széleit 1 tojássárgájával és 1 evőkanál tejjel megkenjük. A paradicsomokat megmossuk, a két legszebbet félretesszük, héjukat levágjuk, és felkarikázzuk, a többit apróra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felaprított paradicsomot 3 evőkanál olajban csipetnyi sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítve puhára pároljuk, míg a paradicsom teljesen pépes állagú lesz. A tojásokat felkarikázzuk. A tészta aljára simítjuk a paradicsompürét, a paradicsom- és a tojáskarikákkal befedjük, a szardellával megszórjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, majd meleg sütőben készre sütjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Currys halfasírt Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:


A krokettekhez
1 citrom
20 dkg hal
20 dkg zöldbab
6 bazsalikomlevél
16 salátalevél
1 kávéskanál curry
1 kávéskanál barna cukor
2 evőkanál olaj
1 tojás
őrölt bors


A szószhoz
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál édes-savanyú szósz

ELKÉSZÍTÉS

A szószhoz a zúzott fokhagymát olajban megfuttatjuk, majd belekeverjük a kétféle szószt, és félretesszük. A krokettekhez a citrom héját lereszeljük, a halat kis kockákra, a bazsalikomot apróra vágjuk. A zöldbabot sós vízben megfőzzük, és lecsöpögtetjük. A halat és a babot finomra turmixoljuk, majd belekeverjük a citromhéjat, a curryt, a tojást, a borsot, a cukrot, és az olajban megsütjük. Papírtörlővel a zsiradékot leitatjuk. Minden golyót 1-1 salátalevélbe csomagolunk, és a szószba téve tálaljuk.
Előételnek is kitűnő. Egészen pici golyókat készítsünk, és lefagyaszthatjuk. Felengedés nélkül, forró olajban kisütjük a golyókat.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Grillezett hal tárkonyos habbal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet lazac
2 evőkanál olaj


A tárkonyos habhoz
2 uborka
3 zselatinlap
1 szál újhagyma
1 citrom
1 dl tej
40 dkg sajt
2 petrezselyem (apróra vágott)
2 tárkony (apróra vágott)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Az uborkákat meghámozzuk, lereszeljük, szűrőbe tesszük, sóval meghintjük, és hagyjuk lecsöpögni.  Vízzel lemossuk, és kinyomkodjuk  belőle a nedvességet. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, a citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint. Salátástálban simára keverjük a reszelt sajtot, az uborkát, a citrom levét és héját, a hagymát, a petrezselymet a tárkonyt, és sóval, borssal ízesítjük. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a zselatinos tejet, 2 órára hűtőbe tesszük, majd turmixoljuk, és ismét 2 órát pihentetjük. Tálalás előtt a lazacokat meghintjük sóval, megkenjük olajjal, és 2 percig mindkét oldalukat grillezzük. Tányérokra rendezzük, és a tárkonyos krémmel tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Pisztráng spárgával Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

80 dkg spárga (fehér)
4 pisztrángfilé

A húsleveshez
1 fej vöröshagyma
1 fej sárgarépa
4 dl száraz fehérbor
fél csokor petrezselyem
fél csokor zellerlevél

A mártáshoz
1 evőkanál színes bors
1 evőkanál kapor (apróra vágott)
1 citrom (leve)
2,5 dl tejszínhab
szerecsendió (reszelt)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A spárgákat meghámozzuk, csokorba kötjük, és sós vízben puhára főzzük. A húsleveshez a hagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, majd 1 liter vízzel, a borral, a zöld levelekkel lábasba tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. A mártáshoz a színes borsot durvára törjük, a tejszínbe keverjük, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd kislángon főzzük. Hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, és kislángon összepároljuk. A pisztrángfiléket a levesben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Minden tányérra 2 halszeletet teszünk, a spárgákkal körítjük, a mártással leöntjük, és kaporral díszítjük.

Olvasztott vajjal leöntött, petrezselyemmel megszórt újkrumplit adhatunk még mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Csípős spagetti Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

50 dkg spagetti
4 gerezd fokhagyma
8 szardella filé (konzerv)
4 dl olaj
fél hegyes pirospaprika
4 evőkanál finomra petrezselyem
4 dkg zsemlemorzsa
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Forrásban lévő, sós, olajos vízben megfőzzük a spagettit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A kis üvegből vagy konzervből kiszedjük a szardellafiléket, jól lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy tányéron villával összetörjük. Serpenyőben, bő forró olajban megpirítjuk a fokhagymagerezdeket, majd azt is félretesszük. Az olajba beletesszük a pépesített szardellát, és kevergetve hagyjuk oldódni, amíg egynemű szószt kapunk. Hozzáadjuk a kimagozott paprikát meg a petrezselymet, összekeverjük, és félretesszük. Serpenyőben, kevés olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát (óvatosan, nehogy megégjen), majd levesszük a tűzről. A tésztát tálalótálba tesszük, ráöntjük a mártást meg a pirított zsemlemorzsát, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Rizlinges hal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

2 kg (csuka, compó, sügér, pisztráng stb.) folyami hal
2 sárgarépa
2 póréhagyma
2 fej vöröshagyma
5 dl rizling bor
fél csokor zellerlevél
fél csokor + 6 szál petrezselyem
2 babérlevél
3 tojássárgája
2 dl tejszín
1 teáskanál szerecsendió (reszelt)
őrölt bors


A díszítéshez
petrezselyem (apróra vágott)

ELKÉSZÍTÉS
 1. A halakat megtisztítjuk, pikkelyeiket lekaparjuk. Farkukat és uszonyaikat levágjuk, húsukat felszeleteljük, fejüket meghagyjuk. Testüket középen kettévágjuk, és belsejüket kitisztítjuk.
 2. A halhúst kifilézzük, és a filéket keresztben, 4 cm vastagon felszeleteljük, majd a fejekkel együtt megmossuk, leitatjuk a nedvességet, és lábasba tesszük.
 3. A hagymákat finomra, a  répákat apróra vágjuk, a pórékat felkarikázzuk. Ehhez adjuk a halfarkakat, -uszonyokat és -fejeket, majd a bort is beleöntjük, hozzáadunk még 5 dl vizet, a zellerleveleket, a fél csokor petrezselymet, a babérlevelet, és sóval, borssal megszórjuk. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig főzzük.
 4. A levest áttörjük, és újra felforraljuk. Beletesszük a halszeleteket (ha többféle halból készítjük, ez a sorrend: csuka, compó, sügér, pisztráng), és minden szelet után újra felforraljuk. 25 percig kislángon főzzük, majd a lábast levesszük a tűzről, a halszeleteket kiszedjük, és agyagtányérra tesszük. A lét visszatesszük a tűzre, és nagylángon a felére forraljuk. A tojássárgákat, a tejszínt és a szerecsendiót tálban habosra keverjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál hallét. A lét levesszük a tűzről, beleöntjük a tojásos keveréket, és összekeverjük. Sima, sűrű masszát kapunk. A halszeleteket ezzel meglocsolva, melegen tálaljuk, és petrezselyemmel díszítjük.
Borssal ízesített, petrezselymes-vajas burgonyát adhatunk mellé. Gyorsabban elkészíthetjük, ha konyhakész, felszeletelt halat vásárolunk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Lencsés halragu Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

25 dkg tonhal
25 dkg lencse
2 zellerszár
4 paradicsom
2 zöldségleveskocka
2 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szegfűszeg
őrölt koriander
1 kakukkfűág
1 babérlevél
1 csokor petrezselyem
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Az egyik hagymát felkockázzuk, a másikba beleszúrjuk a szegfűszeget. A halat hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, és pépesre zúzzuk. 9 dl vizet felforralunk, és feloldjuk benne a leveskockákat. Az olajban az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a halat gyakran kevergetve aranyszínűre sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a húslevest, a koriandert, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet, a szegfűszeges hagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, és az előző nap beáztatott lencsét is belekeverjük. Lefedve, kislángon addig főzzük, míg a lencse puha lesz.
Barna kenyérből készült pirítóst adhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Grillezett tonhal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet tonhal
2 babérlevél
1 citrom
6 evőkanál olaj
1 evőkanál apróra vágott oreganó
3 evőkanál (konzerv) kapribogyó
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajban a citromhéjat és a babérlevelet kissé átsütjük, majd levesszük a tűrzől, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket ezzel az olajjal megkenjük, sóval, meghintjük, és mindkét oldalukon pirosra grillezzük. A maradék olajat áttörjük, belekeverjük a citromlét és a kapribogyót. Sóval, borssal ízesítjük, és felforrósítjuk. A halszeleteket tányérokra adagoljuk, és a szósszal leöntjük.

Variáció
Hidegen is tálalhatjuk. A grillezett halat teljesen kihűtjük, és a hideg szósszal meglocsoljuk.
Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


9. oldal / 11

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:24
mod_vvisit_counterTegnap:54
mod_vvisit_counterEzen a héten:396
mod_vvisit_counterMúlt héten:901
mod_vvisit_counterE hónapban:1058
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:3585
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:708772

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2024. október 12., szombat, Miksa napja van. Holnap Kálmán és Ede napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2024. október 11.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék