MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com



Tonhalas búzasaláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

3 citrom (leve)
20 dkg bulgur (búzatöret)
20 dkg olajos tonhal (konzerv)
3 fej vöröshagyma
2 csokor petrezselyem
1 csokor friss korianderlevél
1 csokor mentalevél
3 paradicsom
6 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
25 dkg aprórák
sült halak fűszerkeverék


A díszítéshez
uborkakarikák
friss mentalevél

ELKÉSZÍTÉS

A bulgurt addig mossuk, míg átlátszó, tiszta víz marad utána. 3,5 liter vizet cserépedényben (római tálban) összekeverünk 1 citrom levével, 1 kávéskanál sóval, és beleszórjuk a bulgurt. 30 percig állni hagyjuk, míg minden vizet magába szív, majd szitára öntjük, és minden vizet kinyomunk belőle. A hagymákat megtisztítjuk, a zöld csokrokat megmossuk, majd lecsöpögtetjük, leveleiket külön-külön apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, és húsukat összezúzzuk. A halat felkockázzuk, Delikát Sült Halak fűszerkeverékkel megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk. Salátástálban összekeverjük a bulgurt, az apróra vágott zöldeket, az olajat, a maradék citromlét, a zúzott fokhagymát, a rákokat, a paradicsomot és a halkockákat. 3,5 órára hűtőbe tesszük. Amikor kész, újrafűszerezzük, és ha szükséges, adunk még hozzá kevés citromlét. Uborkakarikákkal és mentalevéllel díszítjük.
Bulgurt (búzatöretet) bioboltokban, gyógynövényboltokban szerezhetünk be.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Dinnyegolyók garnélával Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

25 dkg garnéla rák (konzerv)
1 kis sárgadinnye
2 újhagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
fél fej saláta
őrölt bors


A díszítéshez
pirítós

ELKÉSZÍTÉS

A dinnyét meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsából dinnyevájóval gömböket formázunk, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A hagymát felkarikázzuk. Az olajat, a citromlét, a mustárt, a zúzott fokhagymát sóval, borssal ízesítve simára keverjük. A rákokra öntjük, és a felkarikázott hagymát is hozzáadjuk. 1 órára hűtőbe állítjuk. Tálaláskor belekeverjük a dinnyegömböket. Pirítóssal körítve kínáljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Tonhalas burger mozzarellával Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

1 mozzarellagolyó
30 dkg (konzerv) tonhal
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
10 dkg főtt rizs
fél dl paradicsompüré
1 evőkanál finomra vágott snidling
fél kávéskanál finomra vágott friss kakukkfű
1 ciabatta kenyér
8 levél jégsaláta
őrölt bors

olaj, a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

A mozzarellából négy szeletet vágunk, a tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, a főtt rizst, a paradicsompürét, a snidlinget, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A masszát négy részre osztjuk, és olajban mindkét oldalukat megsütjük. Négy részre osztjuk, és félbavágjuk a ciabattát, kibéleljük salátalevelekkel, mindegyikbe egy-egy húspogácsát és egy-egy mozzarellaszeletet teszünk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Északi saláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 burgonya
8 szem szegfűbors
2 fej galambbegysaláta
8 retek
2 fej vöröshagyma
4 marinált hering
10 dkg garnélarák

A szószhoz
1 citrom
1 dl tejszín
2 evőkanál vodka
1 kávéskanál só
őrölt fehér bors

A díszítéshez
kapor

ELKÉSZÍTÉS

A burgonyákat meghámozzuk, és 4 szegfűborssal ízesített vízben, kuktában megfőzzük. A salátát megmossuk, a retkeket megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A heringeket 2 cm-es darabkákra szeleteljük. A maradék szegfűborsot durvára őrüljük. A salátalevelekkel 4 agyagtányért kibélelünk, erre tesszük a heringdarabokat, a rákokat, a retekkarikákat, a hagymát, majd minden tálra 1-1 főtt, felkarikázott burgonyát. Az őrölt szegfűborssal megszórjuk. A szószhoz a citromlét, a tejszínt, a vodkát, a sót és a borsot habosra keverjük. Kaporral megszórjuk, és a saláta mellé kínáljuk.

Variáció
Vodka helyett gint vagy pálinkát is használhatunk.
Ehhez a recepthez olyan hagymával és ecettel marinált heringet használjunk, amely gyűrű alakúra csavartan kapható. Konzervként a szupermarketek polcain találhatjuk meg.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Füstölt kardhal paradicsommal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

30 dkg füstölt kardhal
40 dkg paradicsom
a díszítéshez salátalevelek és uborka

ELKÉSZÍTÉS

A kardhalat vágjuk tetszőleges darabokra. A paradicsomot hámozzuk meg, és daraboljuk fel. A magját és a levét tegyük a halra, a darabokat helyezzük mellé. Uborkával és salátalevelekkel díszítve tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Sáfrányos halleves Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

2 fej vöröshagyma
kávéskanál pirospaprika
1 babérlevél
50 dkg paradicsompüré
3 evőkanál liszt
60 dkg tőkehal
kagyló
2,5 dl száraz fehérbor
5 dl füstölt halleves (leveskockából)
3 gerezd fokhagyma
8 mandula (hámozott)
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
1 kávéskanál sáfrány
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A hagymákat apróra vágjuk, és az olaj felében üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet, a paradicsompürét, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, kislángon 10 percig főzzük. A halat 4 részre vágjuk, lisztbe forgatjuk, és a maradék olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket, majd előmelegített sütőbe tesszük, míg a leves teljesen elkészül. A kagylókat folyó vízzel megmossuk, és a borban 3 percig forraljuk, hogy kinyíljanak, majd ezeket is meleg helyen tartjuk felhasználásig. A bort leszűrjük, hozzáadjuk a hallevest, és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a hagymás-paradicsomos szószt, és a felére forraljuk. A fokhagymákat a mandulával és 1 evőkanál lével turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a sáfrányt, majd az egészet a levesbe keverjük. Lefedve, kislángon még 1 percig főzzük. Amikor kész, a levest a halszeletekre és a kagylókra öntjük, és alufóliával lefedjük. 1 percre forró sütőbe tesszük, és átmelegítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Kagylótészta tenger gyümölcseivel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

1 kg fekete kagyló
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csípős pirospaprika
50 dkg (fagyasztott, tisztított) tenger gyümölcsei
6 evőkanál olívaolaj
1 citrom
1 evőkanál korianderlevél
40 dkg kagylótészta
2 szár angol zeller
10 dkg rucola saláta
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A kagylót kefével megtisztítjuk, megmossuk, az egyik hagymával és a fokhagymával együtt lábasba tesszük, és 5 percig melegítjük, amíg a kagylók szétnyílnak. Kiszedjük a húsát, és egy tálban félretesszük. A másik hagymát és a pirospaprikát felaprítjuk, a felengedett tenger gyümölcseit kevés olajban néhány perc alatt átforgatjuk, majd tálba öntjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, a citrom levével, beletesszük a hagymát, a paprikát, a finomra vágott koriandert, majd megsózzuk és megborsozzuk. Lefedjük fóliával, és 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A kihűlt tésztát salátástálba öntjük, a zellerszárakat felkarikázzuk, a rucolát durvára vágjuk, és hozzákeverjük a tésztához. Végül hozzáadjuk a kagylókat meg a tenger gyümölcseit is, és alaposan átkeverjük. Előételként kínálhatjuk, de olyan laktató, hogy egy könnyő ebéd főétele is lehet.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Makaróni garnélás gombóccal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg makaróni tészta
50-50 dkg garnélarák és darabolt paradicsom (konzerv)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 szál angolzeller
1 dl olívaolaj
1-1 evőkanál finomra vágott petrezselyem és szardellapaszta
1 kávéskanál finomra vágott bazsalikom
5 dkg kukoricakeményítő
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
tojássárgája
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Az olajban kislángon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellerszárat. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, és villával pépesre törjük. Jól összekeverjük, beletesszük a petrezselymet meg a bazsalikomot, majd lefedjük, és 15 percig közepes lángon főzzük. Enyhén sós vízben roppanósan puhára főzzük a makarónit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és meleg helyre félretesszük. A garnélákat lecsöpögtetjük, felaprítjuk, tálba öntjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a szardellapasztát, a parmezánt és a tojássárgákat. Alaposan összedolgozzuk, és amikor már jól összeállt, mogyoró nagyságú gombócokat formázunk belőle. A gombócokat a paradicsomszószba tesszük, és 7 percig kislángon együtt főzzük. A tésztát tálba borítjuk, és rámerjük a gombócos mártást. Melegen tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Főtt borjú tonhalmártással Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

1 kg borjúhús
1 sárgarépa
1 zellerszár
1 fej vöröshagyma
1 babérlevél

4 szem bors

A tonhalmártáshoz
15 dkg tonhal (bőr nélkül)
4 szardellagyűrű
1 teáskanál citromlé
2 evőkanál kapribogyó


ELKÉSZÍTÉS

A répát és a hagymát kockákra, a zellert karikákra vágjuk. A húst mély lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet, és Delikáttal ízesítjük. Felforraljuk, majd lefedve másfél óráig főzzük. A húst kivesszük, kihűtjük, majd vékony szeletekre vágjuk, és tálra rendezzük úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. A mártáshoz a tonhalat vízgőzben megpároljuk. Amikor kihűlt, a szardellával együtt sűrű krémmé turmixoljuk. Apránként hozzákeverjük az olajat, a citromlét és a kapribogyókat. Borssal ízesítjük. A mártást a hússzeletekre öntjük. A tálra folpackot teszünk, és 24 órára hűtőbe rakjuk.
Ha tovább pihentetjük a mártásos húst a hűtőben (akár 48 óráig), még intenzívebb íze és illata lesz.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Harcsafilé chilis-szójás mártással Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

80 dkg harcsafilé
1 piros színű paprika
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg liszt
chilipor
1 dl szójaszósz
fél dl méz
citrom (leve)


ELKÉSZÍTÉS

A harcsaszeleteket enyhén sózzuk meg, és forgassuk a lisztbe. Hevítsük fel az olajat egy serpenyben, és kezdjük el sütni a filéket. Szórjuk mellé a vékony csíkokra vágott paprikát. Közben fordítsuk meg a szeleteket, és kevés chilit szórjunk rájuk. Öntsük mellé a szójaszót, majd a mézet is. Rázogassuk a serpenyőt, nehogy  odaégjen. Pár csepp citromlével ízesítve, petrezselymes burgányával tálaljuk. Először a köretet, majd a halat tegyük a tányérra. Citrommal és salátalevéllel díszíthetjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


8. oldal / 11

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:24
mod_vvisit_counterTegnap:119
mod_vvisit_counterEzen a héten:580
mod_vvisit_counterMúlt héten:932
mod_vvisit_counterE hónapban:3451
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:4539
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:723216

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2025. január 24., péntek, Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2025. január 23.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék