MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

Telefon/fax: 06-42/371-948, 06-42/370-203

Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.


Tenger gyümölcseivel töltött palacsinta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

20 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
1 dl száraz fehérbor
3 dkg vaj


A töltelékhez
8 dkg vaj
1 evőkanál apróra vágott kapor
pirospaprika
szerecsendió (reszelt)

50 dkg főtt tenger gyümölcsei
2 szál kapor

ELKÉSZÍTÉS

Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, apránként a tejet, a bort és csipetnyi sóval ízesítjük. Jól összedolgozzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A vajat megolvasztjuk, és a tésztához adjuk. 5 percig ismét pihentetjük. Közben a töltelékhez az olvasztott vajat simára keverjük a kaporral, a paprikával, a szerecsendióval és sóval megszórjuk. Kiolajozott teflonsütőben 8 palacsintát sütünk, és melegen tartjuk. A tenger gyümölcseit gőzben megforrósítjuk. A palacsintákat tányérokra csúsztatjuk, a fűszeres vajjal megkenjük, a tenger gyümölcseivel megtöltjük, végül feltekerjük, és kaporral díszítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Currys kagyló rizzsel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

2 mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 doboz kagyló (konzerv)
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
1 kakukkfűág
2 babérlevél
1,5 dl fehérbor
őrölt bors

A szószhoz
2 dkg vaj
2 evőkanál liszt
fél dl tejszín
1 kávéskanál curry

A körethez
15 dkg rizs
8 dkg lencse
csipetnyi sáfrány
2 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A rizst és a lencsét megmossuk, két és félszeres mennyiségű, sáfránnyal ízesített vízben puhára főzzük. A hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A hagymákat, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a bort meg a kagylókat jénai tálba tesszük, borssal ízesítjük, összekeverjük, lefedjük, és mikróban, a legnagyobb fokozaton 10 percig pároljuk. A kagylókat kivesszük, a levet szitán áttörjük. A szószhoz a vajat megolvasztjuk, és folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet, lassanként az áttört kagylós levet és a tejszínt. Sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a curryt, végül a kagylókat, és egyet forraljuk. A rizst és a lencsét lecsöpögtetjük, a vajjal együtt tálba öntjük, és a tetejére rendezzük a kagylós szószt.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Haltörzs roston Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
 
HOZZÁVALÓK:

2 kisebb haltörzs
2 szelet baconszalonna
1 evőkanál mustár
1 gerezd zúzott fokhagyma
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A halakat besózzuk. A mustárt összekeverjük a fokhagymával, majd a  haltörzseket bekenjük vele. Megszórjuk borssal, és betekerjük a szalonnával. Forró roston sütjük.

Ha a szalonna nem lenne elég zsíros, olajjal kenegethetjük sütés közben.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Halas egytál Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

6-8 mogyoróhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
2 póréhagyma (fehér része)
4 paradicsom
4 szelet szalonna
5 dkg vaj
60 dkg tőkehalfilé
2 babérlevél
2 dl fehérbor
5 dl halleves (leveskockából)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A meghámozott burgonyát, sárgarépát, zellert és pórét apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magokat kikaparjuk. A hagymákat kettévágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Kivajazott mély tepsibe szórjuk a szalonnakockákat, majd a zöldség harmadát rátesszük. Erre fektetjük a haldarabokat, sóval, borssal meghintjük, és a maradék zöldséggel befedjük. Közészúrjuk a babérleveleket, és a borral meg a hallevessel annyira meglocsoljuk, hogy a tepsi a kétharmad részéig megteljen. Alufóliával lefedjük, és nem túl meleg sütőben készre sütjük. A tepsiben tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Szardellás-olajbogyós torta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

1 kg vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csokor kakukkfű
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
12 (ajóka) szardellagyűrű
10 dkg fekete olajbogyó
1 tojássárgája
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 3 evőkanál olajban a kakukkfűvel meg a babérlevelekkel megfuttatjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és teljesen puhára főzzük (de vigyázzunk, a hagyma ne sötétedjen meg túlságosan!). Végül a kakukkfüvet meg a babérleveleket kivesszük, és a hagymát sűrűre főzzük. A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, felét tortaformába simítjuk, a hagymás krémmel megkenjük, és rárakjuk a szardellákat. A tésztából hosszú rudakat sodrunk, ezeket a szardellák köré tesszük, tojássárgájával megkenjük, 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, az olajbogyóval megrakjuk, végül meleg sütőben készre sütjük.

Variáció
Ezt a francia tortát eredetileg egy helyi különlegességgel, a pissalat-tal készítik, ami szegfűszeggel ízesített halpor. Tesznek bele hagymát és a szardella mellett sós szardíniát is. A fűszereket olajba áztatva használják.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Illatos pisztráng szalonnával és zöldbabbal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 x 25 dkg pisztráng
15 dkg baconszalonna
kis csokor petrezselyem
kis csokor majoránna
1 kávéskanál édeskömény
30 dkg gyöngyhagyma
30 dkg zöldbab
4 kakukkfűág (friss)
fél dl vermut (száraz)
olaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Nyúzzuk meg a halakat, és mossuk meg óvatosan. Aprítsuk fel a zöldfűszereket, szórjunk hozzájuk egy teáskanál összezúzott borsot és sót, és dörzsöljük be velük belülről a halakat.
Tekerjük be mindegyiket szalonnába, rakjuk kivajazott tepsibe, öntözzük meg a vermuttal, majd süssük 200 fokon 25 percig. Ha a szalonna egészen ropogós, már jó. A hagymát és a zöldbabot főzzük 10 percig sós vízben, majd tálalás előtt forgassuk meg a hal szaftjában.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Tejszínes halgombócleves Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

50 dkg amurfilé
1 fej vöröshagyma
1 liter zöldségleves
1,5 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 citrom
őrölt bors


a gombóchoz
2 zsemle
20 dkg lazac (füstölt)
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
1 csokor kapor
zsemlemorzsa
1 liter zöldségleves
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A halat vágjuk kockákra, és közben szedjük ki belőle a nagyobb szálkákat. Az apróra vágott hagymával együtt tegyük fazékba, és öntsük hozzá a zöldséglevest. Sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük puhára. Ezután turmixoljuk krémesre, majd újból forraljuk
fel, közben adjuk hozzá a tejszínt, a petrezselymet és a reszelt citromhéjat. A citrom levével pedig tegyük pikánssá. A gombóchoz a beáztatott, kinyomkodott zsemléket tegyük keverőedénybe a megdarált lazaccal, az apróra vágott hagymával és a tojással együtt. Keverjük össze, szórjuk meg sóval, borssal és kaporral. Annyi zsemlemorzsát szórjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel formáljunk belőle mogyoró nagyságú gombócokat, és forrásban lévő zöldséglevesben, közepes tűzön főzzük puhára. Tálalásig a saját főzőlevében tartsuk melegen. Tálaláskor merjük tányérokba a forró hallevest, tegyük bele a lazacgombócokat, és szórjuk meg kevés friss kaporral.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Rakott hal gnocchival Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg (konzerv) füstölt lazac
2 főtt tojás
1 csokor petrezselyem
40 dkg (előfőzött) gnocchi (burgonyás)
2 dl tej
1 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál liszt
10 dkg parmezán sajt (reszelt)

ELKÉSZÍTÉS

A petrezselymes mártáshoz 5 dkg vajban megfonnyasztjuk a finomra vágott petrezselymet, a liszttel megszórjuk, majd a tejjel felengedjük. Kislángon, állandóan kevergetve besűrítjük, aztán félretesszük. A lazacot lecsöpögtetjük, és minden bőr- vagy szálkamaradványt levágunk róla, majd falatnyi darabkákra vágjuk, és kiolajozott sütőtálba tesszük. A tojásokat negyedekre vágjuk, a lazac tetejére tesszük, és meglocsoljuk a petrezselymes mártással. A gnocchit 2-3 percre forrásban lévő sós vízbe rakjuk (akkor jó, ha a gombócok a víz felszínére jönnek), majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, olajban megforgatjuk, és elosztjuk a lazacos tál tetején. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük reszelt parmezánnal, és közepes hőmérsékletű sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a gnocchik teteje pirulni kezd. A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk, zöldségköretet adhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Avokádósaláta aprórákkal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

2 grépfrút
2 érett avokádó
25 dkg (konzerv) aprórák
2 evőkanál whisky
1 citrom (leve)
zsázsa

A mártáshoz
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál ketchup
Cayenne bors

ELKÉSZÍTÉS

A grépfrútokat meghámozzuk, a fehér részüket is eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük, magjukat kivesszük. A gerezdeket tálba tesszük, és a whisky-vel meglocsoljuk. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk., húsukat  vékonyan felszeleteljük, és citromlével rögtön meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A majonézt a ketchuppal simára keverjük, és borssal ízesítjük. A grépfrútokat tányérokra osztjuk, mellétesszük a rákokat és az avokádószeleteket. A zsázsával körítve, a majonézes mártással meglocsolva kínáljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Sült hal finomfűszerekkel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet tőkehal
1 citrom
1 mogyoróhagyma
2 kis csipős paprika
2 evőkanál olaj
1 evőkanál turbolya (apróra vágott)
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
2,5 dkg vaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A halszeleteket bedörzsöljük sóval, és 20-30 percig állni hagyjuk. A paprikákat az olajban megpirítjuk, majd a zsiradékot tálba szűrjük, és belekeverjük a három zöldfűszert, a reszelt citromhéjat, az apróra vágott hagymákat és a vajat. Ezzel a halszeletek mindkét oldalát megkenjük, majd egyesével négyzet alakú alufóliákra tesszük, a citrom levével meglocsoljuk, sóval, borssal meghintjük, és hermetikusan lezárjuk. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a hal jól átvegye az ízeket, majd barbecue-sütőn 30 percig sütjük. Tálaláskor az alufóliát kibontjuk, de nem vesszük ki a halat. Forrón kínáljuk.

Jó tudni
Az alufólia a sütés végére alaposan megduzzad, így, ha forrón nyitjuk ki, óvatosan bánjunk vele, nehogy a forró gőz megsértse az arcunkat!

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


5. oldal / 11

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:51
mod_vvisit_counterTegnap:42
mod_vvisit_counterEzen a héten:135
mod_vvisit_counterMúlt héten:287
mod_vvisit_counterE hónapban:322
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:1419
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:511210

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2020. július 08., szerda, Ellák napja van. Holnap Lukrécia napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2020. július 8.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
HRK  Croatian kuna    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
RUB  Russian rouble    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék