MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com



Árpagyöngyös saláta garnélával Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

 
 ELKÉSZÍTÉS

Az árpagyöngyöt sós vízben megfőzzük. A spárgákat kb. 5 perc alatt sós vízben roppanós puhára főzzük, a zöldborsót sós vízben 3 percig főzzük. A garnélákat forró olajban 3 percig pároljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük, és a levét a citromlével és néhány csepp Tabascóval ízesítjük. Az árpagyöngyöt salátástálba öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, a rákok főzővizét, a zöldborsót és a spárgát. Összekeverjük, és a garnélákkal körítve tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Currys kagyló rizzsel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

2 mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 doboz kagyló (konzerv)
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
1 kakukkfűág
2 babérlevél
1,5 dl fehérbor
őrölt bors

A szószhoz
2 dkg vaj
2 evőkanál liszt
fél dl tejszín
1 kávéskanál curry

A körethez
15 dkg rizs
8 dkg lencse
csipetnyi sáfrány
2 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A rizst és a lencsét megmossuk, két és félszeres mennyiségű, sáfránnyal ízesített vízben puhára főzzük. A hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A hagymákat, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a bort meg a kagylókat jénai tálba tesszük, borssal ízesítjük, összekeverjük, lefedjük, és mikróban, a legnagyobb fokozaton 10 percig pároljuk. A kagylókat kivesszük, a levet szitán áttörjük. A szószhoz a vajat megolvasztjuk, és folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet, lassanként az áttört kagylós levet és a tejszínt. Sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a curryt, végül a kagylókat, és egyet forraljuk. A rizst és a lencsét lecsöpögtetjük, a vajjal együtt tálba öntjük, és a tetejére rendezzük a kagylós szószt.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Tejszínes halgombócleves Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

50 dkg amurfilé
1 fej vöröshagyma
1 liter zöldségleves
1,5 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 citrom
őrölt bors


a gombóchoz
2 zsemle
20 dkg lazac (füstölt)
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
1 csokor kapor
zsemlemorzsa
1 liter zöldségleves
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A halat vágjuk kockákra, és közben szedjük ki belőle a nagyobb szálkákat. Az apróra vágott hagymával együtt tegyük fazékba, és öntsük hozzá a zöldséglevest. Sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük puhára. Ezután turmixoljuk krémesre, majd újból forraljuk
fel, közben adjuk hozzá a tejszínt, a petrezselymet és a reszelt citromhéjat. A citrom levével pedig tegyük pikánssá. A gombóchoz a beáztatott, kinyomkodott zsemléket tegyük keverőedénybe a megdarált lazaccal, az apróra vágott hagymával és a tojással együtt. Keverjük össze, szórjuk meg sóval, borssal és kaporral. Annyi zsemlemorzsát szórjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel formáljunk belőle mogyoró nagyságú gombócokat, és forrásban lévő zöldséglevesben, közepes tűzön főzzük puhára. Tálalásig a saját főzőlevében tartsuk melegen. Tálaláskor merjük tányérokba a forró hallevest, tegyük bele a lazacgombócokat, és szórjuk meg kevés friss kaporral.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Szardellás-olajbogyós torta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

1 kg vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csokor kakukkfű
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
12 (ajóka) szardellagyűrű
10 dkg fekete olajbogyó
1 tojássárgája
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 3 evőkanál olajban a kakukkfűvel meg a babérlevelekkel megfuttatjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és teljesen puhára főzzük (de vigyázzunk, a hagyma ne sötétedjen meg túlságosan!). Végül a kakukkfüvet meg a babérleveleket kivesszük, és a hagymát sűrűre főzzük. A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, felét tortaformába simítjuk, a hagymás krémmel megkenjük, és rárakjuk a szardellákat. A tésztából hosszú rudakat sodrunk, ezeket a szardellák köré tesszük, tojássárgájával megkenjük, 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, az olajbogyóval megrakjuk, végül meleg sütőben készre sütjük.

Variáció
Ezt a francia tortát eredetileg egy helyi különlegességgel, a pissalat-tal készítik, ami szegfűszeggel ízesített halpor. Tesznek bele hagymát és a szardella mellett sós szardíniát is. A fűszereket olajba áztatva használják.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Halas egytál Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

6-8 mogyoróhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
2 póréhagyma (fehér része)
4 paradicsom
4 szelet szalonna
5 dkg vaj
60 dkg tőkehalfilé
2 babérlevél
2 dl fehérbor
5 dl halleves (leveskockából)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A meghámozott burgonyát, sárgarépát, zellert és pórét apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magokat kikaparjuk. A hagymákat kettévágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Kivajazott mély tepsibe szórjuk a szalonnakockákat, majd a zöldség harmadát rátesszük. Erre fektetjük a haldarabokat, sóval, borssal meghintjük, és a maradék zöldséggel befedjük. Közészúrjuk a babérleveleket, és a borral meg a hallevessel annyira meglocsoljuk, hogy a tepsi a kétharmad részéig megteljen. Alufóliával lefedjük, és nem túl meleg sütőben készre sütjük. A tepsiben tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Haltörzs roston Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
 
HOZZÁVALÓK:

2 kisebb haltörzs
2 szelet baconszalonna
1 evőkanál mustár
1 gerezd zúzott fokhagyma
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A halakat besózzuk. A mustárt összekeverjük a fokhagymával, majd a  haltörzseket bekenjük vele. Megszórjuk borssal, és betekerjük a szalonnával. Forró roston sütjük.

Ha a szalonna nem lenne elég zsíros, olajjal kenegethetjük sütés közben.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Illatos pisztráng szalonnával és zöldbabbal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 x 25 dkg pisztráng
15 dkg baconszalonna
kis csokor petrezselyem
kis csokor majoránna
1 kávéskanál édeskömény
30 dkg gyöngyhagyma
30 dkg zöldbab
4 kakukkfűág (friss)
fél dl vermut (száraz)
olaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Nyúzzuk meg a halakat, és mossuk meg óvatosan. Aprítsuk fel a zöldfűszereket, szórjunk hozzájuk egy teáskanál összezúzott borsot és sót, és dörzsöljük be velük belülről a halakat.
Tekerjük be mindegyiket szalonnába, rakjuk kivajazott tepsibe, öntözzük meg a vermuttal, majd süssük 200 fokon 25 percig. Ha a szalonna egészen ropogós, már jó. A hagymát és a zöldbabot főzzük 10 percig sós vízben, majd tálalás előtt forgassuk meg a hal szaftjában.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Rakott hal gnocchival Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg (konzerv) füstölt lazac
2 főtt tojás
1 csokor petrezselyem
40 dkg (előfőzött) gnocchi (burgonyás)
2 dl tej
1 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál liszt
10 dkg parmezán sajt (reszelt)

ELKÉSZÍTÉS

A petrezselymes mártáshoz 5 dkg vajban megfonnyasztjuk a finomra vágott petrezselymet, a liszttel megszórjuk, majd a tejjel felengedjük. Kislángon, állandóan kevergetve besűrítjük, aztán félretesszük. A lazacot lecsöpögtetjük, és minden bőr- vagy szálkamaradványt levágunk róla, majd falatnyi darabkákra vágjuk, és kiolajozott sütőtálba tesszük. A tojásokat negyedekre vágjuk, a lazac tetejére tesszük, és meglocsoljuk a petrezselymes mártással. A gnocchit 2-3 percre forrásban lévő sós vízbe rakjuk (akkor jó, ha a gombócok a víz felszínére jönnek), majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, olajban megforgatjuk, és elosztjuk a lazacos tál tetején. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük reszelt parmezánnal, és közepes hőmérsékletű sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a gnocchik teteje pirulni kezd. A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk, zöldségköretet adhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Sült hal finomfűszerekkel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet tőkehal
1 citrom
1 mogyoróhagyma
2 kis csipős paprika
2 evőkanál olaj
1 evőkanál turbolya (apróra vágott)
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
2,5 dkg vaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A halszeleteket bedörzsöljük sóval, és 20-30 percig állni hagyjuk. A paprikákat az olajban megpirítjuk, majd a zsiradékot tálba szűrjük, és belekeverjük a három zöldfűszert, a reszelt citromhéjat, az apróra vágott hagymákat és a vajat. Ezzel a halszeletek mindkét oldalát megkenjük, majd egyesével négyzet alakú alufóliákra tesszük, a citrom levével meglocsoljuk, sóval, borssal meghintjük, és hermetikusan lezárjuk. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a hal jól átvegye az ízeket, majd barbecue-sütőn 30 percig sütjük. Tálaláskor az alufóliát kibontjuk, de nem vesszük ki a halat. Forrón kínáljuk.

Jó tudni
Az alufólia a sütés végére alaposan megduzzad, így, ha forrón nyitjuk ki, óvatosan bánjunk vele, nehogy a forró gőz megsértse az arcunkat!

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Avokádósaláta aprórákkal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

2 grépfrút
2 érett avokádó
25 dkg (konzerv) aprórák
2 evőkanál whisky
1 citrom (leve)
zsázsa

A mártáshoz
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál ketchup
Cayenne bors

ELKÉSZÍTÉS

A grépfrútokat meghámozzuk, a fehér részüket is eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük, magjukat kivesszük. A gerezdeket tálba tesszük, és a whisky-vel meglocsoljuk. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk., húsukat  vékonyan felszeleteljük, és citromlével rögtön meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A majonézt a ketchuppal simára keverjük, és borssal ízesítjük. A grépfrútokat tányérokra osztjuk, mellétesszük a rákokat és az avokádószeleteket. A zsázsával körítve, a majonézes mártással meglocsolva kínáljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


5. oldal / 11

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:125
mod_vvisit_counterTegnap:123
mod_vvisit_counterEzen a héten:664
mod_vvisit_counterMúlt héten:951
mod_vvisit_counterE hónapban:864
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:4054
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:716090

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2024. december 06., péntek, Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2024. december 6.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék