MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com



Tonhalas-ananászos rakott Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

2 ananász (karikák, konzerv)
8 evőkanál majonéz
2 evőkanál ketchup
néhány csepp Tabasco szósz
2 doboz tonhal (konzerv)
1 evőkanál snidling (apróra vágott)

ELKÉSZÍTÉS

A majonézt és a ketchupot néhány csepp Tabascóval habosra keverjük. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, salátástálba tesszük, és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a snidlinget, a majonézes krémet, és összekeverjük. 1 ananászkarikát tálra teszünk, erre rakunk egy adag szószos tonhalat, ismét ananászkarika következik. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Rögtön tálaljuk.

Variáció
Tonhal helyett rákot, snidling helyett korianderlevelet vagy turbolyát is használhatunk. Még különlegesebb lesz a szósz, ha néhány csepp whiskyt adunk hozzá.
Ropogós szezámmagos kenyérrel a legfinomabb.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Sonkás sajttal sült tonhalfilé Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
ELKÉSZÍTÉS

A tonhalfiléket sózzuk, borsozzuk meg, és fektessük kiolajozott tepsibe. 210 °C-os sütőben süssük 10 percig, majd mindegyikre tegyünk 1-1 szelet mozzarellát. A sonkaszeleteket kevés olajban kicsit süssük meg, és helyezzünk 2-2 szeletet a mozzarellás tonhalszeletekre. A zsályaleveleket osszuk el a sonkán, és a sütőbe visszatéve süssük ropogósra. A visszamaradt zsiradékban futassuk meg a petrezselymet, és öntsük rá a bort. Forraljuk be a felére, majd öntsük hozzá a tejszínt, és amikor újból felforrt, sóval, borssal ízesítsük. Tálaláskor a tonhalfiléket tegyük tányérra, locsoljuk meg a mártással, és köretnek párolt zöldségeket, rizst vagy burgonyát kínáljunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Márna olajbogyóval Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

8 márna
1 citrom
1 nagy fej vöröshagyma
4 paradicsom
1 paprika (sárga)
5 evőkanál olaj
3 kakukkfűág
1 babérlevél
24 olajbogyó (fekete)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A márnák pikkelyeit lekaparjuk, belsejüket kivesszük, megmossuk, és tepsibe rakjuk. A citromot vékonyan felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk, a  paradicsomok húsát kis kockákra vágjuk. A paprikát meghámozzuk, húsát felkockázzuk. A hagymát 2 evőkanál olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, kislángon 10 percig főzzük, majd a mártást a halra öntjük. A kakukkfűvel megszórjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az olajbogyókat. Sóval, borssal meghintjük, a citromkarikákkal megrakjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk, és meleg sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk, főtt tésztával vagy olajjal megkent, apróra vágott rozmaringgal megszórt kenyérrel.
A márna bőre jellegzetes ízt ad az ételnek. A legkisebbeket megsüthetjük pikkelyeikkel együtt.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Halas rizottó Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg tonhalfilé
1 liter zöldségleves (leveskockából)
1 póréhagyma (fehér része)
10 dkg vaj
30 dkg rizs
2 uborka
2 paradicsom
2,5 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál kapor (apróra vágott)
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A pórét felkarikázzuk, 5 dkg vajban megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve üvegesre pirítjuk. 1 merőkanál forró levessel meglocsoljuk, és addig keverjük, míg újra forrni kezd. Fedő alatt kislángon főzzük, míg a leves elfő. Ezt addig ismételjük, míg az összes leves elfogy. Az uborkákat meghámozzuk, és felszeleteljük. A halat nagy kockákra vágjuk. A lisztet sóval és borssal összekeverjük, beleforgatjuk a haldarabokat, majd a fölösleges lisztet lerázzuk róluk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk, félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat pépesre zúzzuk. Az uborkát a fokhagymával együtt, állandóan kevergetve az olajban megpároljuk, majd az uborkát kivesszük, a fokhagymát eldobjuk. A visszamaradt zsiradékban megsütjük a haldarabokat, anélkül, hogy mozgatnánk. Amikor a rizottó kész, belekeverjük az apróra morzsolt maradék vajat, a halat és a kaprot. A petrezselyemmel és a paradicsommal díszítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Sült keszeg paradicsommal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

3 konyhakész keszeg
75 dkg paradicsom
30 dkg olajbogyó (magozott)

A szószhoz
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 citrom (leve)
5 evőkanál olaj
2 evőkanál koriander (apróra vágott)
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál pirospaprika
pirospaprika (csípős)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A szószhoz a hagymát felkockázzuk, a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a korianderrel, a fűszerekkel, csipetnyi sóval összekeverjük. A halat szárazra töröljük. A máz negyedét félretesszük, a többivel kívül-belül bekenjük a halat. Folpackkal lefedjük, és 4 órára hűtőbe tesszük. A paradicsomokat felkarikázzuk. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük a halakat, a paradicsomokkal lefedjük, és Delikáttal meghintjük. A maradék szósszal meglocsoljuk, és forró sütőben, a levével gyakran locsolgatva megsütjük. Az olajbogyókat 5 percre forró vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük, és a sütés félidejében a hal köré rendezzük. Melegen, a formában tálaljuk.
A eredeti marokkói recept szerint a szószhoz még kevés tyúk- vagy sertéshúslevest is adnak.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Tonhalas-pórés makaróni Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

30 dkg tonhal
40 dkg makaróni tészta
20 dkg reszelt ementáli sajt
4 póréhagyma
4 dkg vaj
3 evőkanál olaj
1,.5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A póréhagymák zöld részének csak egyharmadát használjuk, ezt és a fehér részt vékonyan felkarikázzuk, majd a vaj felében és 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. A levessel felöntjük, borssal megszórjuk, és teljesen puhára pároljuk. Amikor kész, pürésítjük. A makarónit lobogó sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, mély tálban elkeverjük a maradék olajjal, és az apró darabkákra vágott vajjal. Végül belekeverjük a kis darabokra szeletelt halat, a pórés krémet és a sajt felét. Jénai tálba öntjük, a maradék sajttal megszórjuk, és grillen készre sütjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Tonhalas krokett Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

25 dkg búzadara
3 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
2 dkg vaj
2 tojás
1 tojássárgája
20 dkg tonhal (konzerv)
pirospaprika
1 evőkanál menta (apróra vágott)
zsemlemorzsa
őrölt bors

2 evőkanál koriander (apróra vágott)
olaj, a sütéshez

A díszítéshez
korianderlevél

ELKÉSZÍTÉS

A búzadarát jénai tálba tesszük, a húslevest ráöntjük, sóval, borssal meghintjük, és lefedve addig főzzük, míg puha lesz, és minden folyadék elpárolog. Villával szétnyomkodjuk, majd a vajjal, 1 tojással, a tojássárgájával, kevés sóval, borssal összekeverjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a mentával, a korianderrel, sóval és borssal összedolgozzuk. A masszából 8 golyót formálunk, ezeket tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Tányérokra rakjuk, és korianderrel megszórjuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Variáció
Tonhal helyett főtt marhahúst vagy bárányhúst is használhatunk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Fűszeres lazacburger Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 szezámmagos zsemle
35 dkg (konzerv) lazac
1 tojás
1 evőkanál citromlé
2-2 evőkanál joghurt, finomra vágott snidling és petrezselyem
1 kávéskanál tárkony
2 kávéskanál mustár
8 salátalevél
6 evőkanál zsemlemorzsa
őrölt bors

olaj, a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

A lazacot lecsöpögtetjük, villával összetörjük, összekeverjük a zsemlemorzsával, a tojással, a joghurttal, a citromlével, a snidlinggel, a mustárral, a petrezselyemmel meg a tárkonnyal, és sóval,borssal ízesítjük. A masszát négy részre osztjuk, pogácsákat formázunk belőlük, és olajban mindkét oldalukat megsütjük. Félbevágjuk a zsemléket, salátalevéllel béleljük, és beletesszük a húspogácsákat. Azonnal tálaljuk.

Variáció
A húsra még egy paradicsomkarikát is tehetünk, a masszát pedig kaporral is ízesíthetjük. A lazacot maradék darált sült hússal helyettesíthetjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Citromos-kapros fogasfilé grillezve Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet filézett fogas
kapros grillfűszer
3 banán
1,5 dl olívaolaj

a körethez
80 dkg kisebb méretű újburgonya
1 dl olívaolaj
só, őrölt bors

Kapros grillfűszer
1 kiskanál só
1 csapott mokkáskanál őrölt fehér bors
1 púpozott kiskanál aprított friss, vagy szárított kapor
1 mokkáskanál reszelt friss, vagy szárított citromhéj

ELKÉSZÍTÉS

A fogasszeleteket szárítsuk le papírtörlővel, tegyük magas falú edénybe, és minden oldalukat egyenletesen szórjuk be a kapros fűszerrel. Locsoljuk meg 1 citrom levével, az olívaolajjal, és hűtőbe téve pácoljuk 1-2 óráig. A körethez az újkrumplit héjastól főzzük meg sós vízben, szűrjük le, és hosszában vágjuk félbe. Tegyük keverőedénybe, sózzuk, borsozzuk meg, öntsük rá az olívaolajat, és lazán forgassuk össze. A pácolt fogasszeleteket a burgonyával és a két félbevágott citrommal együtt a forró grillen süssük meg, és tányérra rendezve tálaljuk.
 
Kapros grillfűszer

 A sót, a borsot, a felaprított kaprot, a reszelt citromhéjat szórjuk kis edénybe, jól keverjük össze, és fűszerezzük vele a fogasfilét. Javasolt eltarthatósága, ha csak szárított fűszerekből áll, jól zárható kisüvegben 3-4 hét.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Árpagyöngyös saláta garnélával Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

 
 ELKÉSZÍTÉS

Az árpagyöngyöt sós vízben megfőzzük. A spárgákat kb. 5 perc alatt sós vízben roppanós puhára főzzük, a zöldborsót sós vízben 3 percig főzzük. A garnélákat forró olajban 3 percig pároljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük, és a levét a citromlével és néhány csepp Tabascóval ízesítjük. Az árpagyöngyöt salátástálba öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, a rákok főzővizét, a zöldborsót és a spárgát. Összekeverjük, és a garnélákkal körítve tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


4. oldal / 11

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:20
mod_vvisit_counterTegnap:57
mod_vvisit_counterEzen a héten:146
mod_vvisit_counterMúlt héten:637
mod_vvisit_counterE hónapban:1804
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:4282
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:742106

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2025. június 18., szerda, Arnold és Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2025. június 17.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék