MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com



Lazackrokett Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

5-5 dkg (konzerv) garnélarák és (konzerv) füstölt lazac
30 dkg maradék sült lazacdarabkák
8 száraz, sós keksz
1 citrom (leve és héja)
10 dkg vaj
2 tojás
3 evőkanál kapor
2 tojásfehérje
5 evőkanál zsemlemorzsa
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A kekszeket papírzacskóba téve húsklopfolóval morzsásra törjük, a füstölt lazacot és a garnélát apróra vagdaljuk. Darabokra vágjuk a lazachúst is, és összekeverjük a puha vajjal, a tojásokkal, a finomra vágott kaporral és a kekszmorzsákkal. Hozzáadjuk a füstölt lazacot és a garnélát, a citrom levét és reszelt héját, óvatosan megsózzuk (mert a lazac is sós), megborsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Amikor a massza már egynemű, 16 gombócot formázunk belőle. A tojásfehérjét felverjük, mélytányérba öntjük, a zsemlemorzsát egy másik mélytányérba szórjuk, és a gombócokat egyenként megforgatjuk bennük. Olajat forrósítunk, megsütjük benne a gombócokat. Melegen tálaljuk, zöldsalátát adhatunk mellé köretnek.
Készítsünk hozzá cayenne borssal csípőssé tett paradicsommártást

 
Tonhalas-paradicsomos cannelloni Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

16 canelloni (készen kapható)
40 dkg tonhal (konzerv)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 piros paprika
3 szál újhagyma
50 dkg ricotta sajt
1 darabolt paradicsom (konzerv)
szárított, morzsolt kakukkfű, oreganó, zsálya, friss bazsalikomlevelek
5 dkg reszelt parmezán sajt
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A leszűrt tonhal olajából néhány evőkanálnyit egy serpenyőbe teszünk, felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát és a vékonyan felkarikázott paprikát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a ricottát és a tonhalat, megszórjuk a fűszerekkel, megsózzuk, és jól összekeverjük. A cannelloni csöveket megtöltjük a keverékkel, és kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A paradicsomkonzervet egy lábasban felmelegítjük, a tetejére öntjük, megszórjuk finomra vágott friss bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. Reszelt sajtot és kenyeret kínálunk mellé.

Variáció
A töltelékbe 5 dkg magozott fekete olajbogyót is tehetünk, ez még inkább mediterrán aromát ad az ételnek.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Lazacfilé spárgával Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

80 dkg spárga (fehér)
dkg lazacfilé
4 szelet füstölt szalonna
10 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
2 főtt tojássárgája
4 evőkanál snidling (apróra vágott)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A spárgákat meghámozzuk, összekötözzük, sós vízben 15 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk. A lazacszeleteket a szalonnaszeletekbe burkoljuk, és 2 dkg vajban pirosra sütjük, majd borssal megszórjuk. Mély tepsibe rakjuk, a borral és 1 dl spárga-főzővízzel meglocsoljuk. 8 percig forró sütőben sütjük, és melegen tartjuk. A tojássárgákat áttörjük, hozzáadjuk a maradék vajat, és simára keverjük. A lazacot tálra tesszük, a spárgával és a tojásos krémmel körítjük, a maradék szósszal meglocsoljuk. Snidlinggel díszítjük.

 
Brokkolis masnitészta szardellamártással Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

35 dkg brokkoli
5 szál újhagyma
3 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1 doboz szardella (ajóka)
5 dkg parmezán sajt
30 dkg masnitészta
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A brokkolit sós vízben 3 perc alatt megfőzzük. Az újhagymák zöld szárából 3 cm-es részt meghagyva, a hagymákat vékonyan felszeleteljük, majd 2 evőkanál olajban 10 percig pároljuk. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, és a fokhagymával együtt sűrűre mixeljük. A szardelláról az olajat leöntjük, nagyobb darabokra vágjuk, és a hagymához adjuk. A paradicsommixet is belekeverve 2 percig pároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsöpögtetjük. A parmezánt kis lapocskákra vágjuk. A tésztát és a brokkolit serpenyőben 2 perc alatt összemelegítjük, majd sóval és borssal ízesítjük, a maradék olajjal meglocsoljuk, a szószt ráöntjük, és a parmezánnal megszórva tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Lazacos salátatál zöldségekkel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

20 dkg lazac (füstölt)
8 nagy retek (zöldjével együtt)
fél uborka
2 nagy fokhagyma (új)
1 citrom
4 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

4 tányért és a lazacot 10 percre fagyasztóba tesszük. A retkeket megtisztítjuk, a levelekről a szárat levágjuk, megmossuk, leszárítjuk, és a levelek felét apróra vágjuk. Az uborkát vékonyan meghámozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és a citrommal együtt nagyon vékony karikákra szeleteljük. A szószhoz: tálban összekeverjük az olajat, a citromlét, a fokhagymakarikákat, kevés sót és borsot. Szobahőmérsékleten tartjuk. A lazacot a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk, és a hideg tányérokra rendezzük. Erre rakjuk az uborka- és citromkarikákat, majd a tetejükre, középre a retekkarikákat. A reteklevéllel megszórjuk, a szósszal leöntjük.

 
A retek leveleit kóstoljuk meg, nehogy túl keserűek legyenek
 
Kagylós-olívás spagetti Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

50 dkg kagyló (konzerv)
25 dkg spagetti
40 dkg paradicsom (hámozott)
2 olajbogyó (fekete)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
csipetnyi pirospaprika
1-1 evőkanál oreganó és petrezselyem (apróra vágott)
1 dl száraz fehérbor
2,5 dkg vaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A paradicsomot lecsöpögtetjük, majd összezúzzuk. Az olajbogyókat kettévágjuk, és kimagozzuk. A hagymát felkockázzuk, és a zúzott fokhagymával együtt az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az olajbogyót, a paprikát, a koriandert (oreganót), a petrezselymet, a paradicsomot, a bort, és 15 percig pároljuk. A főzés vége előtt 5 perccel belekeverjük a lecsöpögtetett kagylókat. A spagettit sós vízben kifőzzük (vigyázzunk, ne áztassuk el!), majd lecsöpögtetjük, és serpenyőbe tesszük. A vajat és a szószt a spagettihez keverjük.

Variáció
Kagyló helyett tonhallal is készíthetjük. Olajbogyó helyett mirelit zöldborsót is használhatunk, de ezt a főzés vége előtt 10 perccel tegyük az ételhez.
Bagettet is kínálhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Aszpikos avokádós rák Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 

 
HOZZÁVALÓK:

2 uborka
6 zselatinlap
2 citrom (leve)
3 avokádó (érett)
25 dkg gomolya sajt
35 dkg (konzerv) rákhús
3 dl tejszín
2 evőkanál reszelt torma
őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
 1. Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. 22 cm hosszú és 8 cm széles mély formát olajjal kikenünk. 3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. 2 evőkanál citromlevet megmelegítünk, és a tűzről levéve belekeverünk 2 kinyomkodott zselatinlapot.
 2. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, kettőt apróra vágunk, majd pürésítjük. Belekeverünk 2 evőkanál citromlevet, a gomolya sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék avokádót kockákra vágjuk, és a maradék citromlével meglocsoljuk.
 3. A maradék zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Ha szükséges, vastag részeit levesszük. 2 evőkanál ráklevet megmelegítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tormát és a zselatinos rákot.
 4. Az uborkakarikák egy részével a forma alját és az oldalát befedjük. Az avokádókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokádókockákat a  formába rétegezzük, majd a maradék avokádókrém és tormás krém következik. Az uborkakarikákkal befedjük. Letakarva 12 órára hűtőbe tesszük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Bazsalikomos kagylósaláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

50 dkg (konzerv vagy üveg) kagyló
1 fej vöröshagyma
1 szár angol zeller
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
őrölt bors


A mártáshoz
50 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor friss bazsalikomlevél
1 dl tejföl
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A mártáshoz a megmosott paradicsomokat darabokra vágjuk, a felaprított hagymával és fokhagymával együtt serpenyőbe tesszük, megöntözzük az olajjal, és néhány összetépkedett bazsalikomlevelet adunk hozzá. Fél óráig kis lángon pároljuk, majd amikor kihűlt, összeturmixoljuk, és félretesszük. A finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellert egy másik serpenyőbe tesszük, olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kagylókat, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Belekeverjük a paradicsommártást, és 8-10 percig főzzük. Végül beleforgatjuk a tejfölt, és meghintjük finomra vágott bazsalikommal.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Török halfasírt Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

2 evőkanál fenyőmag
2 evőkanál kapor (apróra vágott)
1 fej vöröshagyma
1 halkocka
25 dkg filézett halhús
1 tojás
12 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál majonéz
1 citrom (reszelt héja)
1 csipetnyi őrölt fahéj
1 csipetnyi őrölt bors
8 salátalevél


ELKÉSZÍTÉS

A fenyőmagot teflonban aranyszínűre pirítjuk, majd tálba szórjuk, és kihűtjük. A halkockát 5 dl vízben feloldjuk, felforraljuk, és beletesszük a halat. 5 percig pároljuk, majd levesszük a hal bőrét, és kiszedjük a gerincét. A filét a fenyőmaghoz adjuk, beletesszük a tojást, 2 evőkanál morzsát, a majonézt, a finomra vágott hagymát, a kaprot, a citromhéjat, a fahéjat, a borsot, és robotgéppel összedolgozzuk. 8 golyót formálunk a masszából, és a maradék morzsában meghempergetjük. Az olajban 3-4 darabonként megsütjük a fasírtokat, majd papírtörlőre szedjük. A salátaleveleket kis tányérokra osztjuk, elrendezzük a golyókat, és kaporral díszítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Tonhalas-zöldborsós pizza Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

1 (fagyasztott, készen kapható) Margherita pizza
10-10 dkg pizza mozzarella és (fagyasztott vagy konzerv) zsenge zöldborsó
20 dkg tonhal (konzerv)
12 bébi kukorica
1,5 dl paradicsomszósz
1 kávéskanál szárított oreganó (szurokfű)
fél kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál olívaolaj
őrölt bors

a sütéshez, olaj

ELKÉSZÍTÉS

A fagyott pizzát kb.15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd olajjal kikent sütőlapra tesszük. A zöldborsót 5 percig enyhén sós, forró vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A tonhalat lecsöpögtetjük, villával összetörjük, de ne legyen nagyon pépes. A bébi kukoricát is lecsöpögtetjük, és kettévágjuk. Összekeverjük a paradicsomszószt, a fokhagymaport, az oreganót, megsózzuk, megborsozzuk, majd a pizzára kenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a kukoricát, a tonhalat és a zöldborsót. Rászórjuk a reszelt mozzarellát, sózzuk, borsozzuk, néhány csepp olívaolajjal megöntözzük, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.

Jó tudni
Nagyobb áruházakban kapható olyan mozzarella, amely keményebb, reszelhető, mint az előrecsomagolt változata. Rendszerint pizza mozzarellának hívják.
Ecetes céklasalátát kínálhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


2. oldal / 11

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:130
mod_vvisit_counterTegnap:123
mod_vvisit_counterEzen a héten:669
mod_vvisit_counterMúlt héten:951
mod_vvisit_counterE hónapban:869
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:4054
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:716095

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2024. december 07., szombat, Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2024. december 6.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék