MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com



Bazsalikomos omlett Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

10 dkg rucola saláta
5 dkg köményes sajt
5 dkg reszelt ementáli sajt
6 tojás
1 dl tej
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
8 bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
15 dkg aprórák
szerecsendió (reszelt)
őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

A rucolaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük. A köményes sajtot felkockázzuk. A tojásokat felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, és szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Mély serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Amint sercegni kezd, beleöntjük a tojást, és félig megsütjük. Az aprórákkal és a sajtkockákkal megszórjuk, összekeverjük, és lefedve készre sütjük. A salátalevelekkel megszórva tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Aszpikos tojás lazaccal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
 
 HOZZÁVALÓK:

1 tasak instant zselépor
5 dl víz
1-1 evőkanál citromlé és ecet
2 evőkanál vörös kaviár
4 tojás
4 szelet füstölt lazac
1 csokor kapor

A tálaláshoz
citrom
fejes saláta

ELKÉSZÍTÉS

A zseléport előírás szerint vízzel elkeverjük, majd a citromlével ízesítjük, kihűtjük. Közben 1 liter vizet az ecettel felforralunk. A tojásokat feltörjük, csészékbe csúsztatjuk, és óvatosan az ecetes forró vízbe tesszük. Kb. 3 percig főzzük, míg a fehérjerész megkeményedik, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy minden nedvességet felitassunk róluk. Amikor a zselé elkészült, felét kisebb forma aljára simítjuk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Kaporral megszórjuk, a lazac felével befedjük, és rátesszük a tojást. A maradék lazacot rátesszük, kaviárral megszórjuk, a maradék aszpikkal bevonjuk, és 1 napra hűtőbe tesszük Tálaláskor néhány kaporszálat és kevés kaviárt teszünk a tetejére, salátával és citrommal díszítve kínáljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Cápaharcsafilé kapros-rózsabors mártással Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

személyenként 20 dkg cápaharcsa (Pangasius) halfilé
zsemlemorzsa

olaj, a sütéshez

a mártáshoz
5 dkg cukor
5 dkg méz
3 dl víz
1 csokor kapor
1 kiskanál rózsabors
citromlé


ELKÉSZÍTÉS

A halfilét finoman sózzunk meg, forgassuk zsemlemorzsába, és serpenyőben, kevés olajban süssük meg. Figyeljünk a sütésnél, nem szabad, hogy az olaj túl forró legyen, mert megég a hal. Úgy süssük, hogy csak egyszer fordítsuk meg! A mártáshoz a cukrot és a mézet a vízben oldjuk fel, és a felére forraljuk be. Csipetnyi sóval és kevés citromlével ízesítsük. Amíg a szirup forr, a kaprot vágjuk finomra, és törjünk rózsaborsot fűszermozsárban. Amikor a mártásalapunk eléri a kívánt sűrűséget, keverjük bele a kaprot és a borsot. Köretnek vajban pirult mogyoróburgonyát, vele sült citromot és cukkinitadjunk. Tálaláskor először a köretet, majd a halat tegyük a tányérra, és locsoljuk meg a mártással.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Lazac pikáns tejszínes mártással Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet lazacfilé
8 mogyoróhagyma
sárgarépa
2 uborka
őrölt bors


A mártáshoz
5 apróra vágott gyöngyhagyma
5 cl száraz fehérbor
5 cl víz
5 evőkanál borecet
1 evőkanál tejszín
12,5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A répákat és az uborkát meghámozzuk, majd gyufaszál vastagságúra vágjuk. A lazacot sóval, borssal meghintjük, és gőzben megpároljuk. Egy másik edényben gőzben megpároljuk a mogyoróhagymát és a zöldségeket. A mártáshoz a gyöngyhagymát a borral, a vízzel és az ecettel addig főzzük, míg 3-4 evőkanál folyadék marad. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Apránként hozzáadjuk a vajat, és villával sűrű krémmé habosítjuk. Sóval és borssal ízesítjük, ezzel leöntjük a lazacot, és a zöldséggel körítjük.
Ezt az ünnepi fogást gazdagíthatjuk gőzben párolt burgonyával, megszórhatjuk paradicsomkockákkal és apróra vágott bazsalikommal.

 
Lazacos palacsintakarikák Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

8 nagy palacsinta
20 dkg fűszeres-fokhagymás sajtkrém
16 szelet (konzerv) lazac (füstölt)
1 csokor snidling

A mártáshoz
2 dl főzőtejszín
5 dkg kaviár
1 csokor kapor
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Megsütjük a palacsintát (részletek), hűlni hagyjuk, majd egy nagy deszkán négyzet alakúra vágjuk (körben a köríveket levágjuk). Mindegyiket megkenjük vékony réteg sajtkrémmel, aztán egymás mellé fektetve megrakjuk a lazacszeletekkel. Mindegyik közepébe rakunk 5-6 snidlingszálat, majd jó szorosan feltekerjük a palacsintákat, folpackba csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük. A mártáshoz egy tálkában lazán összekeverjük a tejszínt a felaprított kaporral meg a kaviárral, majd sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a fóliát, a palacsintatekercseket 2 centis karikákra vágjuk, és tálalótányérra állítjuk. A mártást mellé kínáljuk.

 
Lazacos rakott tészta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg csőtészta (rövid)
20 dkg (konzerv) lazac (füstölt)
5 cl vodka
2 dl paradicsompüré
20 dkg natúr krémsajt
1 evőkanál Worchester szósz
4 dkg vaj
4 dkg parmezán sajt (reszelt)
4 dkg friss kapor

ELKÉSZÍTÉS

A lazacot lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk, és a felét a felforrósított vajban megpirítjuk. Meglocsoljuk a vodkával, és villával krémesre összetörjük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, jól összekeverjük, és félretesszük. Sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a paradicsomos lazackrémet, a krémsajtot, a Worchester-mártást és a maradék lazacot. Nagylángon, állandóan kevergetve átforgatjuk, hogy a mártás jól átjárja a tésztát. Tálalótálba öntjük, megszórjuk a parmezánnal, kaporral díszítjük, és azonnal tálaljuk.

 
Lazac pisztrángfilé jázmin rizzsel és zöldségekkel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

1 kg lazac pisztrángfilé
40 dkg jázmin rizs
4-4 sárgarépa, retek
12 hüvely cukorborsó
1 gumó édeskömény
4 dl tejszín
2 tojássárgája
5 dkg vaj
só, őrölt bors
olaj, a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

A halat vágjuk 4 egyforma darabra, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajban süssük meg. A zöldségeket vágjuk tetszőleges darabokra, forrázzuk le, hideg vízben azonnal hűtsük le, majd csepegtessük le. Ezt követően egy serpenyőben a vajban pároljuk meg,és  sóval, borssal ízesítsük. A tejszínt forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és gyorsan kevergetve adjuk hozzá a tojás sárgákat. Amikor megfelelő sűrűségű lesz, vegyük le a tűzről. A jázmin rízst főzzük meg, és a a hallal meg a zöldségekkel együtt tálaljuk.

 
Lazac balzsamecettel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

2 szelet lazac
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
2 evőkanál +1 kávéskanál olaj
1-1 kávéskanál apróra vágott bazsalikom és egész kapribogyó
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Tálban összekeverjük az ecetet, a hagymát, a fokhagymát, a köményt, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverünk 1 evőkanál olajat, végül a bazsalikomot. A lazacot sóval és borssal meghintjük, és kevés olajban készre sütjük. Levesszük a tűzről, félig lefedjük a serpenyőt, és 2 percig állni hagyjuk. Úgy tesszük tányérra, hogy a hal bőre legyen lent, Az ecetes mártással meglocsoljuk, és a kapribogyóval körítjük.
Olajban párolt patisszonnal vagy főtt krumplival kínálhatjuk.

 
Lazacos-káposztás torta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

1 fejes káposzta
60 dkg lazac
1 leveskocka
2 adag fagyasztott leveles tészta
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
1 dl tejszín
fél citrom
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A káposzta külső leveleit leszedjük, négy részre vágjuk, és lobogó vízben 5 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd apróra vágjuk. A leveskockát 1 liter forró vízben feloldjuk, majd a lazacot puhára főzzük benne. Amikor kész, lecsöpögtetjük, kis darabokra szeleteljük, és a bőrét lehúzzuk. A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, az egyikkel egy kerek tortaformát kibélelünk úgy, hogy körben a szélein is magasan álljon a tészta. Erre szórjuk a káposztát, a haldarabkákat, majd sóval, borssal meghintjük. A másik tésztalappal befedjük, és a lelógó részeket lenyomkodjuk, hogy mindenütt jól zárjon a tészta. Közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk, tetejét a tejben simára kevert tojássárgájával (ecset segítségével) megkenjük, végül meleg sütőben készre sütjük. Közben a tejszínt sóval, borssal és a citromlével simára keverjük, megmelegítjük, ezzel a kész tortát meglocsoljuk. Langyosan kínáljuk.

 
Tonhalas-paradicsomos cannelloni Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

16 canelloni (készen kapható)
40 dkg tonhal (konzerv)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 piros paprika
3 szál újhagyma
50 dkg ricotta sajt
1 darabolt paradicsom (konzerv)
szárított, morzsolt kakukkfű, oreganó, zsálya, friss bazsalikomlevelek
5 dkg reszelt parmezán sajt
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A leszűrt tonhal olajából néhány evőkanálnyit egy serpenyőbe teszünk, felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát és a vékonyan felkarikázott paprikát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a ricottát és a tonhalat, megszórjuk a fűszerekkel, megsózzuk, és jól összekeverjük. A cannelloni csöveket megtöltjük a keverékkel, és kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A paradicsomkonzervet egy lábasban felmelegítjük, a tetejére öntjük, megszórjuk finomra vágott friss bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. Reszelt sajtot és kenyeret kínálunk mellé.

Variáció
A töltelékbe 5 dkg magozott fekete olajbogyót is tehetünk, ez még inkább mediterrán aromát ad az ételnek.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


1. oldal / 11

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:131
mod_vvisit_counterTegnap:65
mod_vvisit_counterEzen a héten:407
mod_vvisit_counterMúlt héten:928
mod_vvisit_counterE hónapban:2783
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:2593
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:688771

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2024. március 28.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék