HOZZÁVALÓK: 80 dkg burgonya
6 olajos szardella (ajóka)
12,5 dkg (konzerv) aszalt paradicsom
5 bazsalikomlevél
1 kávéskanál (konzerv) kapribogyó
6 apró hagyma
1 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olaj
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉSA burgonyákat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A szardellákat és a paradicsomokat lecsöpögtetjük, majd nagyobb darabokra, a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A kapribogyókat lecsöpögtetjük. A hagymákat apróra vágjuk. Mély tálban simára keverjük az ecetet, a kaprit, a bazsalikomot, és sóval, borssal fűszerezzük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk az olajat. A burgonyát meghámozzuk, langyosra hűtjük, majd felkarikázzuk. A tálba öntjük, belekeverjük a paradicsomot, a szardellát, a hagymát, és óvatosan összeforgatjuk.
Olajos szárított paradicsom-konzervet szupermarketekben szerezhetünk be.