| | | HOZZÁVALÓK:
3 citrom (leve) 20 dkg bulgur (búzatöret) 20 dkg olajos tonhal (konzerv) 3 fej vöröshagyma 2 csokor petrezselyem 1 csokor friss korianderlevél 1 csokor mentalevél 3 paradicsom 6 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma 25 dkg aprórák sült halak fűszerkeverék só
A díszítéshez uborkakarikák friss mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A bulgurt addig mossuk, míg átlátszó, tiszta víz marad utána. 3,5 liter vizet cserépedényben (római tálban) összekeverünk 1 citrom levével, 1 kávéskanál sóval, és beleszórjuk a bulgurt. 30 percig állni hagyjuk, míg minden vizet magába szív, majd szitára öntjük, és minden vizet kinyomunk belőle. A hagymákat megtisztítjuk, a zöld csokrokat megmossuk, majd lecsöpögtetjük, leveleiket külön-külön apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, és húsukat összezúzzuk. A halat felkockázzuk, Delikát Sült Halak fűszerkeverékkel megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk. Salátástálban összekeverjük a bulgurt, az apróra vágott zöldeket, az olajat, a maradék citromlét, a zúzott fokhagymát, a rákokat, a paradicsomot és a halkockákat. 3,5 órára hűtőbe tesszük. Amikor kész, újrafűszerezzük, és ha szükséges, adunk még hozzá kevés citromlét. Uborkakarikákkal és mentalevéllel díszítjük. Bulgurt (búzatöretet) bioboltokban, gyógynövényboltokban szerezhetünk be. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|