| | | HOZZÁVALÓK:
2 fej vöröshagyma kávéskanál pirospaprika 1 babérlevél 50 dkg paradicsompüré 3 evőkanál liszt 60 dkg tőkehal kagyló 2,5 dl száraz fehérbor 5 dl füstölt halleves (leveskockából) 3 gerezd fokhagyma 8 mandula (hámozott) 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott) 1 kávéskanál sáfrány őrölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A hagymákat apróra vágjuk, és az olaj felében üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet, a paradicsompürét, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, kislángon 10 percig főzzük. A halat 4 részre vágjuk, lisztbe forgatjuk, és a maradék olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket, majd előmelegített sütőbe tesszük, míg a leves teljesen elkészül. A kagylókat folyó vízzel megmossuk, és a borban 3 percig forraljuk, hogy kinyíljanak, majd ezeket is meleg helyen tartjuk felhasználásig. A bort leszűrjük, hozzáadjuk a hallevest, és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a hagymás-paradicsomos szószt, és a felére forraljuk. A fokhagymákat a mandulával és 1 evőkanál lével turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a sáfrányt, majd az egészet a levesbe keverjük. Lefedve, kislángon még 1 percig főzzük. Amikor kész, a levest a halszeletekre és a kagylókra öntjük, és alufóliával lefedjük. 1 percre forró sütőbe tesszük, és átmelegítjük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|