| | | HOZZÁVALÓK:
20 dkg hosszú szemű rizs 2 grépfrút 10 dkg kókuszreszelék 15 dkg (konzerv) lazac (füstölt) 1 avokádó (érett) 1 citrom (leve)
A majonézes öntethez 1 citrom (leve) 1 tojássárgája 1 kávéskanál zöldborsos mustár 1 dl olaj 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem Cayenne bors só
ELKÉSZÍTÉS
A rizst sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A grépfrútokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük (fehér részüket és magjukat is eltávolítjuk). A lazacot kis kockákra daraboljuk. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk, és rögtön meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg . A majonézhez a tojássárgáját a mustárral simára keverjük, lassanként hozzáadjuk az olajat, a citromlét és a petrezselymet. Belekeverjük a rizst, a lazac-, avokádó- és grépfrútdarabokat. Kókuszreszelékkel megszórva, frissen tálaljuk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|