| |  |  | 6 személyre HOZZÁVALÓK:
30 dkg fagyasztott leveles tészta 1 tojássárgája 1 evőkanál tej
A töltelékhez 1 kg paradicsom 6 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kakukkfűág 1 babérlevél 4 főtt tojás 12 szardella (ajóka) őrölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, kinyújtjuk, majd 23 cm átmérőjű kerek lapot vágunk belőle. Széleit 1 tojássárgájával és 1 evőkanál tejjel megkenjük. A paradicsomokat megmossuk, a két legszebbet félretesszük, héjukat levágjuk, és felkarikázzuk, a többit apróra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felaprított paradicsomot 3 evőkanál olajban csipetnyi sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítve puhára pároljuk, míg a paradicsom teljesen pépes állagú lesz. A tojásokat felkarikázzuk. A tészta aljára simítjuk a paradicsompürét, a paradicsom- és a tojáskarikákkal befedjük, a szardellával megszórjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, majd meleg sütőben készre sütjük. |

Forrás: http://www.fakanal.hu/
|