|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 kg lazac pisztrángfilé
40 dkg jázmin rizs
4-4 sárgarépa, retek
12 hüvely cukorborsó
1 gumó édeskömény
4 dl tejszín
2 tojássárgája
5 dkg vaj
só, őrölt bors
olaj, a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
A halat vágjuk 4 egyforma darabra, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajban süssük meg. A zöldségeket vágjuk tetszőleges darabokra, forrázzuk le, hideg vízben azonnal hűtsük le, majd csepegtessük le. Ezt követően egy serpenyőben a vajban pároljuk meg,és sóval, borssal ízesítsük. A tejszínt forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és gyorsan kevergetve adjuk hozzá a tojás sárgákat. Amikor megfelelő sűrűségű lesz, vegyük le a tűzről. A jázmin rízst főzzük meg, és a a hallal meg a zöldségekkel együtt tálaljuk.
|
|