| | | HOZZÁVALÓK:
1 kg cukkini 45-45 dkg tengeri halfilé és burgonya 6 gerezd fokhagyma 10 dkg vaj 12 finomra vágott bazsalikomlevél 3 evőkanál finomra vágott kapor fél kávéskanál granulált fokhagyma 1 kávéskanál halalaplé 1 evőkanál zsemlemorzsa 4 dkg vaj 5 dkg reszelt ementáli sajt
A díszítéshez bazsalikomlevelek
ELKÉSZÍTÉS
Másfél liter vizet forralunk egy fazékban, és gőzölőedényt rakunk fölé, amiben puhára pároljuk a darabokra vágott burgonyát, majd 10 perc elteltével hozzáadjuk a kockákra vágott tengeri halat, és 25 percig együtt gőzöljük. A burgonyát villával összetörjük, a halat robotgéppel pürésítjük. Nagy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kaprot, a halalaplét, a fokhagyma-granulátumot, a zsemlemorzsát, a vajat meg a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Amikor a massza összeállt, 12 gombócot formázunk belőle. A cukkinit kis pálcikákra vágjuk, a vizet újra felforraljuk, a gőzölőedényben fölérakjuk a gombócokat, a cukkinit és a fokhagymagerezdeket. Lefedjük, és 10 percig gőzben pároljuk. A mártáshoz kivesszük a megpuhult fokhagymagerezdeket, pépesítjük, elkeverjük 4 dkg vajjal, a bazsalikommal, és sóval, borssal ízesítjük. Tálalótálon egyenletesen elosztjuk a cukkinit, rátesszük a halgombócokat, bazsalikomlevéllel díszítjük, a mártást pedig tálkában adjuk mellé. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|